За пореден път БСП, бидейки във властта, ще плати много

...
За пореден път БСП, бидейки във властта, ще плати много
Коментари Харесай

Политолози: Дните на кабинета „Петков“ са преброени! Нинова се движи по ръба на бръснача

За следващ път Българска социалистическа партия, бидейки във властта, ще заплати доста висока цена. Това разяснява в утринния блок на bTV политологът проф. Татяна Буруджиева във връзка идния съдружен съвет по тематиката за военна помощ за Украйна.

„ Има хибриден вид, че тя може да напусне знаково и да си останат всички във властта ”, сподели тя по отношение на вероятните ходове пред Корнелия Нинова.

Според нея, невъзможността на партиите да работят дружно води до това, че няма политики изобщо.

Политологът доцент Антоний Гълъбов съобщи от своя страна: „ За Българска социалистическа партия и Демократична България е значимо да останат във властта. Ще бъде открито някакво комфортно решение. Но това не взема решение казуса. Коалицията вместо да сработва затъва в някаква дълбока загуба на възприятие за действителност ”.

„ За тези 150 дни държавно управление видяхме, че нито една от участващите обединения не е подготвена да работи повече от съглашението ”, сподели той.

Според него, неналичието на предпочитание ръководещите партии да работят между тях е един от систематичните проблеми на това болшинство.

„ Правителството има 3 месеца. Това е финален късмет. Ако търсят единодушие точка по точка, няма да се получи ”, предвижда доцент Гълъбов.
Социалният антрополог проф. Васил Гарнизов предвижда, че Корнелия Нинова като умел и прагматичен водач ще се движи на ръба на бръснача. Европейската социалдемокрация сега поддържа коалиция против Путин.

„ Това, което аз виждам по света е, че който поддържа Путин е новият екстремист. Второ, ще има късмет за мира, само че той минава през Украйна, през Зеленски. И трето, всеки на своя народен терен се оправя както може ”, изясни той.

Накрая ще дадем оръжия за Украйна, предвижда той.

По отношение на обстановката в ръководещата коалиция проф. Гарнизов съобщи, че оттук насетне за всеки нов проблем се водят нови спомагателни договаряния. „ По едни случаи реализират съглашение, по други – не. В случаите, по който не реализират съглашение, ще се търсят плаващи болшинства ”.

„ В момента към момента спестяванията на компаниите и на жителите не се стопяват. Инфлация има, само че това не е рецесия в същинския смисъл на думата. Има знаци за рецесия, ще забележим дали държавното управление ще успее прагматично да се оправи ”, сподели антропологът.

По думите му, напоследък президентът Румен Радев се е радикализирал. Това не подхожда на държавен глава, това отива на политически партии. Гарнизов прикани Радев да бъде глас на мира и да се върне към едно по-малко радикализирано говорене.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР