За пореден път Благоевград ще посреща спортисти за европейски турнир.

...
За пореден път Благоевград ще посреща спортисти за европейски турнир.
Коментари Харесай

Благоевград домакин на купа по тенис за девойки

За следващ път Благоевград ще посреща спортисти за европейски шампионат. Тенис първенци от цяла Европа ще дойдат в Благоевград за шампионата Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст. Три дни кортовете в парк „ Бачиново “ ще одобряват тенис първенци освен от България, а и от Европа. Официалното разкриване ще бъде на 1 юли на тенис кортовете в парк „ Бачиново “ от 09:00 часа. Турнирът стартира на 30 юни и ще продължи до 2 юли, в това число.  

Първенството се  провежда от Община Благоевград, БФТенис и Търговска колегия „ Мачпойнт “.

Не за първи път Община Благоевград е хазаин на съревнование от толкоз висок сан. Десетки пъти Благоевград е посрещал спортисти от целия свят за международни, европейски, републикански и държавни шампионати. Градът се трансформира в желано място за осъществяване на такива надпревари, с помощта на чудесно поддържаните бази, построяването на нови зали, терени и стадиони.

За първи път български тим има опция да бъде хазаин на европейска зимна и лятна купа в границите на една година. През месец февруари Пловдив одобри мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 години.

През предходната година девойките на България до 14 години завоюваха 9-то място на Световното и 6-то място на Европейското състезание.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР