За пореден кървав екшън съобщиха днес световните агенции.След загиналите при

...
За пореден кървав екшън съобщиха днес световните агенции.След загиналите при
Коментари Харесай

Пореден кървав екшън днес! 100 жертви на коли бомби

За следващ кървясъл екшън оповестиха през днешния ден международните организации.

След починалите при празнуване на Хелоуин в Сеул и гърмежа на цистерна в Ирак, доста жертви има и в Сомалия. 
-->
Най-малко 100 души са починали, а 300 са били ранени при детонацията на две коли бомби пред министерството на образованието в сомалийската столица Могадишу, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на сомалийския президент.

" Нашите хора, които бяха изклани... бяха майки с децата си на ръце, татковци със здравословни проблеми, възпитаници изпратени да учат, предприемачи, работещи за обезпечаването на прехраната на фамилиите си ", съобщи президентът на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд, откакто посети мястото на гърмежа.

Засега никой не е поел отговорност за нападението, макар че президентът упрекна ислямистката формация " Аш Шабаб ". " Аш Шабаб " нормално заобикаля да поема отговорност за набези, които водят до огромен брой жертви.

Първата от детонациите поразила министерството на образованието наоколо до оживено кръстовище в Могадишу, съобщи Българска телеграфна агенция. Вторият гърмеж настъпил, откакто пристигнали коли за спешна помощ и се събрали хора, с цел да оказват помощ на потърпевшите. Взривната вълна изпочупила прозорците в покрайнината. Асфалтът тъкмо пред постройката е облят в кръв.

Нападението беше осъществено на същото място, на което през 2017 година беше осъществен най-големият бомбен атентат в Сомалия, при който починаха над 500 души. Тогава камион бомба избухна пред многолюден хотел на кръстовището К5, където се намират държавни офиси, заведения за хранене и павилиони.

Мохамуд съобщи, че броят на жертвите може да нарасне. Той е наредил на държавното управление да обезпечи незабавна здравна помощ на ранените, някои от които са в тежко положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР