За пореден ден жители на пловдивското село Цалапица излязоха на

...
За пореден ден жители на пловдивското село Цалапица излязоха на
Коментари Харесай

И фенове на Ботев се включиха в протеста в Цалапица

За следващ ден поданици на пловдивското село Цалапица излязоха на митинг, след жестокото ликвидиране на Димитър Малинов. Исканията още веднъж са за пожизнен затвор за килъра Рангел Бизюрев и обективна присъда за близнаците Валентин и Борислав. От през днешния ден митингът към този момент става народен, предава TrafficNews.

В шествието в селото се включиха и почитатели на футболния Ботев. Жителите още веднъж обсадиха къщата на близнаците Валентин и Борислав, въпреки да се знае, че все още тя е необитаема. Веднага по-късно протестиращите още веднъж се насочиха към автомагистралата, само че се стопираха в края на селото, тъй като подстъпите до аутобана са затворени от полицията.
-->
Хората винят за убийството бездействието на полицията в Пловдив и Стамболийски, а митингите доведоха до отсраняването на шефовете на дирекциите в двата града.

В Цалапица разясняват, че ще се борят до край за правдивост и митингите няма да спрат. Всички присъстващи желаят двамата близнаци да бъдат упрекнати като съучастници, а не помагачи тъй като за тях това е съучастничество в убийството.

По-рано през днешния ден Димитър Малинов беше заровен. Близки, родственици, другари и познати бяха на поклонението, което се организира в 10 часа в ритуалната зала на гробищния парк в Стамболийски.

Припомняме, че полицията към момента търси Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите настояват, че хипотетичният причинител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше намерено заровено под строителни боклуци на към 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и хипотетичният палач се познавали от години. Преди време обаче връзките им се влошили, а казусът сред тях бил финансов.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР