За по-малко от година живот Държавната агенция Безопасност на движението

...
За по-малко от година живот Държавната агенция Безопасност на движението
Коментари Харесай

Яловата агенция за пътна безопасност вече изяде над 2 млн. лв.

За по-малко от година живот Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " е коствала на данъкоплатците 2 096 944 лева Такъв е размерът на разноските ѝ към 31 декември 2019 година Това излиза наяве от писмен отговор на вицепремиера Томислав Дончев на въпрос от депутата Кристина Сидорова какъв брой излиза издръжката на организацията.

Помпозната административна конструкция беше основана от държавното управление на Бойко Борисов през февруари предходната година, с цел да " управлява, координира и управлява осъществяването на държавната политика за повишение сигурността на придвижването по пътищата ". За неин ръководител беше избрана Малина Крумова. Преди това тя беше зам.-министър в районното министерство – пост, който незабавно беше ангажиран от  Николай Нанков, който като министър подаде оставка поради тежката злополука край Своге през 2018 година На новата позиция Крумова попадна под надзора на Томислав Дончев.

В писмото си вицепремиерът уверено декларира, че новата организация " осъществя общия европейски опит за нуждата от институция, виновна за правенето на разбори и дълготраен проект с съответни дейности, които да подсигуряват стабилно понижение на пътния травматизъм ". Като доказателство за изказванието си Дончев ползва пет страници, в които скрупульозно разказва всички вероятни действия, даже и най-дребните, с които се занимава организацията.

Както може да се чака, става въпрос за административна работа с неразбираем резултат . Хората на Крумова са създали систематизиран отчет за положението на сигурността на придвижването по пътищата у нас, който бил първият сходен повсеместен разбор, гордо акцентира Дончев. Водели се оперативни заседания всяка седмица " на управително равнище " с Министерство на вътрешните работи, районното и транспортното министерства " за навреме обмисляне на взаимните дейности " (без да излиза наяве какви действия).

Сформирана била междуведомствена работна група, която основала още една конструкция – този път Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата. Той пък трябвало да " усъвършенства координацията сред обособените служби при пораждане на спешни обстановки на пътя ". Разработен бил и проект за деяние през 2020 година " за понижаване на пътнотранспортния травматизъм " – по осъществяването му се работело.

Списъкът на Дончев продължава с изреждане на планове на тактики, нормативни актове, работа по сигнали, мнения, оферти и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР