За по-малко от десетилетие Швеция изпревари Италия и страните от

...
За по-малко от десетилетие Швеция изпревари Италия и страните от
Коментари Харесай

Швеция е на първо място по убийства с огнестрелно оръжие в Европа

За по-малко от десетилетие Швеция изпревари Италия и страните от Източна Европа с максимален брой убийства с огнестрелно оръжие в Европа, основно поради незаконни банди, гласи отчет, оповестен в сряда.
Докато в множеството европейски страни от началото на века, Швеция претърпява противоположната наклонност и в този момент оглавява европейското класиране, сочи отчет, формиран от Шведския народен съвет за попречване на престъпността, заяви Агенция Франс Прес.
 След новите всеобщи убийства в Съединени американски щати, оръжейните производители приказват на ухо с Тръмп След новите всеобщи убийства в Съединени американски щати, оръжейните производители " приказват на ухо " с Тръмп
Ръководителят на най-силната оръжейна асоциация в Съединени американски щати отхвърли изрично апелите за по-строги ограничавания на огнестрелните оръжия,...
" Процентът в Швеция се подрежда доста високо спрямо други европейски страни, почти четири смъртни случая на милион поданици годишно. Средното за Европа е почти 1,6 смъртни случая на милион поданици ", се споделя в отчета.
" Нито една от другите страни, включени в изследването, не е имала покачвания, сравними с тези, маркирани в Швеция. "
Данните за интервала 2014-2017 година слагат Швеция на второ място в Европейския съюз, след Хърватия и пред Латвия.
През 2018 година скандинавската страна оглави класацията, макар че за тази година данните бяха непълни, защото някои страни липсваха.
 Канадец простъпка самичък извика полицията и беше задържан Канадец простъпка самичък извика полицията и беше задържан
73-годишният гражданин на Чебог, град в Нова Скотия, по нехайство е набрал незабавната телефонна линия 911, до момента в който е възнамерявал да набере 4...
" Увеличението на броя на убийствата с огнестрелно оръжие в Швеция е тясно обвързвано с незаконната среда в обществено слаби региони ", се споделя в отчета, като се отбелязва, че най-голямото нарастване се е случило от 2013 година насам.
През последните години шведското държавно управление и полиция сигнализираха за и други десетки уреждания на сметки с принуждение,, за които виновността се хвърля върху нарушителите и бандите от подземния свят.
През 2020 година Швеция, страна с 10,3 милиона души, записва повече от 360 случая с оръжия, в това число 47 смъртни случая и 117 ранени, което съгласно полицията е връх в другояче спокойната нация. Според отчета броят на жертвите на пукотевица е повишен над два пъти от 2011-2019 година и в този момент съставлява над 40 % от насилствените смъртни случаи.
Страната се откроява и с прекалено наличие на 20-29-годишни измежду жертвите на стрелби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР