За по-малко от 2 години българите гласуваха 4 пъти за

...
За по-малко от 2 години българите гласуваха 4 пъти за
Коментари Харесай

Радев към ДПС: Гражданите очакват техните проблеми да не се ...

" За по-малко от 2 години българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото сред тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която може да ръководи сама. Но не дадоха благоприятни условия за лесни обединения. Въпреки това жителите чакат техните проблеми да не се отсрочват, да бъдат решавани навреме, стабилно и дейно. Това надлежно значи и постоянно държавно управление, подкрепено от парламентарно болшинство, което да може да поеме политическата отговорност да ръководи в нелеки времена. Което да предприеме решителни промени с дълготраен небосвод и за стопански напредък и за рационализация на страната ". Така Румен Радев стартира консултациите с Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление. 

 



" Движение за права и свободи е партия с опит в парламентаризма и вие сте участници в може би най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление. Тогава залогът бе явен, участието в Европейския съюз. Къде виждате в този момент залога и идеята, към които може да се сътвори едно стабилно управническо болшинство, което надлежно да излъчи държавно управление ", обърна се Радев към представителите от Движение за права и свободи. 

" Аз се надявам законите и решенията да вземат връх над процедурите, тъй като сега текат диспути по самите процедури ", сподели още Радев, който настоя и за изясненост какво е визията на Движение за права и свободи за бюджета. 

" Вашият метод към бюджета, това в този момент е противоречив въпрос. Знаете, че през вчерашния ден служебният кабинет внесе удължителният закон, с цел да се даде опция на постоянно формирано държавно управление с този бюджет, в извънредно значима за всички нас година, да отрази своите политики, цели и визии за промени. ", сподели още Радев.

" Каква гаранция може да се даде, че този бюджет няма да се трансформира в една предизборна платформа с неразбираем излаз. Всички желаеме нашите жители да имат по-високо качество на живот и стандарт. ", пита Радев. 

Президентът очерта като цели и закупуването на изтребители и " забуксувалата правосъдна промяна ". 

" Правосъдна промяна като терминология и разбиране, употребяват доста политически сили, в това число и за основния прокурор тематиката и предмета, само че всички ние знаем, че на политическия терен, ние от Движение за права и свободи изработихме концепция за промени на Конституцията, безусловно честно, пред медиите го представихме, пред всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание с упованието да получим избрана поддръжка, даже и да има промяна на концепциите, само че да има избрана поддръжка с цел да може да се внесе в деловодството на Народно събрание и да могат да се прегледат тези тематики. Уви, една част от политическите представители избират да приказват, само че не и да работят ", съобщи при започване на консултациите ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

На Дондуков 2, при президента Румен Радев, през днешния ден са поканени представители от парламентарната група на Движение за права и свободи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР