За пето поредно денонощия Гърция е обхваната от огнена стихия,

...
За пето поредно денонощия Гърция е обхваната от огнена стихия,
Коментари Харесай

Гърция погна подпалвачите на пожарите


За пето следващо денонощия Гърция е обхваната от огнена буря, като изключително тревожни са пожарите в районите Еврос, Родопи и Беотия, оповестява Евронюз. Властите започнаха арести на умишлени подпалвачи.13-те мигранти от сирийски и пакистански генезис, арестувани от жители са упрекнати в опит за палеж, грозящ човешки живот, произвеждане и владеене на експлозиви. Срещу тримата, които са задържали миграните, също са повдигнати обвинявания.

Главният прокурор е разпоредил инспекция за тенденциозен палеж в раойна на Александруполис, където починаха 20 души.Други четирима души бяха задържани през днешния ден от гръцката полиция за евентуално причиняване на горски пожари в Авлонас и Мениди в област Атика.В яростно изказване министърът на климатичната рецесия Василис Кикилиас съобщи, че се прави всичко с цел да арестуват подпалвачите.
-->
За следващ ден противопожарните сили не престават да са изправени пред повторното разпалване на разнообразни пожари в страната, като единствено в Авлонас избухнаха 12 пожара в границите на денонощие. Според данни на Европейската обсерватория за горските пожари в Гърция до през вчерашния ден в страната са изгорели над 1 200 000 декара земя.В планината Парнита работят 226 пожарникари с 11 групи пехотни отдели, 70 автомобила, в това число сили от Франция, а до последно на ярко са работили 12 самолета и 14 хеликоптера. Отделни противопожарни сили на ориентирани против пожарите в Александруполис, Дадия и граничещия с България район Родопи.Продължават напъните за потушаване на пожарите в Еврос и Родопи, където са ориентирани множеството сили за гасене на пожари, в това число с въздушни средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР