За пети пореден път Седмицата на бащата се чества през

...
За пети пореден път Седмицата на бащата се чества през
Коментари Харесай

6-12 ноември - Седмица на бащата

За пети следващ път Седмицата на бащата се празнува през втората седмица на ноември. Из цялата страна сред 6 и 12 ноември татковци и деца ще могат да прекарат качествено време дружно, което идва да подсети, че бащите и другите значими за децата мъже основават едната част от вселената за своите деца, допълнена, несъмнено, от техните майки.

Казват, че същинският мъж знае по какъв начин да бъде татко. Но мъжете не са „ програмирани “ да знаят по какъв начин, а непрестанно го учат – от своите родители, дядовци и баби, от другите значими мъже в живота си и най-много: от децата. Защото точно във времето, когато бащите са дружно с дребните хора, те могат да схванат какъв брой значими са за техните детски крачки през живота, и какъв брой значими са децата за пътя на бащите и мъжете – път, по който всеки мъж има шанса да открие, че дребното дете е персона, и че най-голямата мощ на мъжете е в това да ги поддържат по техния път.

Неслучайно Седмица на бащата 2017 обръща внимание на силата на мъжете. Бащата у нас е глава на фамилията, постоянно възприеман като родителя, който е „ по по-сериозните работи “, дисциплината, наказванията. Апелът на Национална акция „ Да бъдеш Баща “ към българските мъже е да научат децата по какъв начин и по кое време да употребяват силата си, само че и по какъв начин да се учат да се защищават и самите те да бъдат мощни, без да ползват принуждение.

Национална акция „ Да бъдеш татко “ води началото си от 2013 година, когато 10 неправителствени организации се сплотяват към задачата публичното внимание да бъде ориентирано върху значимостта на бащината роля за пълноценното развиване на детето.

„ Да бъдеш Баща ” е част от международната акция за бащина грижа MenCare, която се организира допълнително от 40 страни на 5 континента. Целта на MenCare е да поддържа мъжете в ролята им на грижовни, обективни, виновни и неагресивни родители и настойници, с цел да подкрепи сполучливото развиване на децата и връзките в фамилията.

Повече за акцията и мероприятията на
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР