За пети път в своята кариера в Световната купа по

...
За пети път в своята кариера в Световната купа по
Коментари Харесай

Вирер триумфира в Антхолц, Милена Тодорова завърши на 37-ма позиция

За пети път в своята кариера в Световната купа по биатлон Доротея Вирер (Италия) записа победа в домашните си стартове в Антхолц-Антерселва, откакто победи в днешния спринт на 7.5 километра. Предишните триумфи на италианката в Южен Тирол датираха от 2022 (масов старт), 2020 (индивидуална и преследване) и 2019 (преследване).

Днес Вирер стигна до победа с съвършена пукотевица, само че трябваше да трепери до последно, защото стартиралата с 60-ти номер французойка Клое Шевалие също смъкна всички си цели и се движеше по-добре по междинните контроли до самия край. Финалният километър на Вирер обаче се оказа прекомерно мощен за Шевалие, която в последна сметка приключи на 2.8 секунди зад италианката.

Подиумът в днешното съревнование добави шведката Елвира Йорберг, която също бе с 10 от 10 в своята пукотевица, само че бе по-бавна по трасето и финишира на 8.7 от победителката. На крачка от подиума остана настоящата носителка на огромния бистър глобус Марте Олсбу Рьозеланд (Норвегия), която се една неточност на прав приключи на 14.7 от Вирер. Петицата затвори някогашната ски-бегачка Анамария Лампич (Словения), която с по един пропуск в двете си стрелби изостана със единствено 18.4 секунди от първото място.

От трите българки, които стартираха в днешното съревнование най-добре се показа Милена Тодорова, която с общо три неточности приключи на 37-мо място, с пасив от 1:39.7 минути по отношение на Вирер. Лора Христова остана на крачка от място в съботното гонене на 10 километра, откакто приключи на 61-ва позиция, на единствено 1.9 секунди от топ 60 след съвършена пукотевица. Валентина Димитрова направи една наказателна обиколка в стрелбата си от прав и се класира на 72-ро място.

В генералното класира за Световната купа отпред със 788 точки остава Жулия Симов (Франция), която през днешния ден приключи на деветото място с две неточности от прав. Втора с 675 пункта е Елвира Йоберг, а топ 3 с актив от 567 точки затваря днешната победителка Вирер.

В дисциплината спринт първото място заема Денизе Херман-Вик, която през днешния ден финишира на шеста позиция. Германката има актив от 270 точки и води със 7 на Елвира Йобер, а трета с пасив от 24 още веднъж е Вирер.

Програмата на Световната купа в Антхолц-Антерселва продължава на следващия ден с мъжкия спринт на 10 километра, който ще стартира в 15:30 часа българско време. В събота пък са планувания преследванията за дами (10 километра) и мъже (12.5 километра), които ще стартират надлежно в 14:00 и 16:00 часа. В неделя ще има щафети за дами (4 по 6 километра) и мъже (6 по 7.5 километра), които ще започват в 12:45 и 15:30 часа.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР