За пета поредна година CICAE (Международната конфедерация на арт кината)

...
За пета поредна година CICAE (Международната конфедерация на арт кината)
Коментари Харесай

8 ноември - Ден на европейското арт кино

За пета поредна година CICAE (Международната конфедерация на арт кината) в партньорство с Европа Синемас провеждат в стотици кина на Европа „ Ден на европейското арт кино ”. 
През 2020 година самодейността ще е на 8 ноември. Eдни от най-хубавите европейски филми са показани на огромен екран в цяла Европа в празника, отдаден на благосъстоянието и разнообразието на европейската кино просвета. С над 100 милиона гости всяка година в Европа, арт кината играят извънредно значима роля в разпространение на културното разнообразие и дават поле за изява на млади гении. Денят на европейското арт кино е първата обща интернационална самодейност на организациите на арт кината за промотиране на европейското кино и подкрепяне съдействието сред разпространители, продуценти и киносалони.
През 2020 патрони и посланици на плана са режисьорите Агнешка Холанд (Полша), Лукас Белво (Белгия) и Каролине Линк (Германия).
* * *
На 8 ноември в Дома на киното, феновете ще могат да видят особено подбрани заглавия:
Стартът е с прожекция в 14:00 часа на неповторимото и вдъхновяващо анимационно създание на Лоренцо Матоти, който е създател и на ПОСТЕРА на Деня на европейското арт кино 2020. Филмът е „ ЧУТОВНОТО НАШЕСТВИЕ НА МЕЧКИТЕ В СИЦИЛИЯ “ и е ДУБЛИРАН на български език – извънредно подобаващ за аудитория от всички възрасти!
 Чутовното настъпление на мечките в Сицилия - история за бащина смелост и самоуверено избавяне (ВИДЕО) " Чутовното настъпление на мечките в Сицилия " - история за бащина смелост и самоуверено избавяне (ВИДЕО)
" Чутовното настъпление на мечките в Сицилия " е анимационен филм на Лоренцо Матоти по едноименната книга на Дино Будзати, показан в про...
В 16:00 часа продължаваме с „ ШАРЛАТАН “ - най-новият филм на Агнешка ХОЛАНД, един от посланиците на „ Деня на европейското арт кино “, дълготраен ръководител на Европейската кино академия и притежател на специфичния приз „ ФИПРЕССИ 94 Платиниум “ на 24-тия София Филм Фест. В основата на сюжета на кино лентата са действителни събития - един мъж с изключителни качества е заставен да се преценява с действителността на тоталитаризма през 50-те години на ХХ век. Холанд още веднъж се обръща към историята, с цел да напомня на поколенията грешките, през които е минало човечеството, и изводите, които постоянно пропущаме да направим… Сценарият на „ Шарлатан “ е дело на Марек Епщайн, а основните функции са поверени на Иван Троян, Йоаким Пол Асбок, Ян Влашак, Яна Квантикова и други
Българското предложение в Деня на европейското арт кино е филмът „ СЕСТРА ” на Светла Цоцоркова – носителят на Голямата премия за най-хубав филм на 24-тия София Филм Фест. Не пропускайте опцията да „ Сестра “ на огромен екран в Дома на киното! Световната премиера на кино лентата бе в Сан Себастиан, където бе отличен с почетен диплом. След това „ Сестра “ завоюва огромната премия на фестивалите в Котбус и Скопие, отличен бе във Варшава и Клуж, взе участие с триумф в Лондон, Шанхай, Минск, Бенгалуру, Гьотеборг. Филмът ще бъде показан от част от неговия екип, а началният час на прожекцията е 20:30.
Екипът на Дома на киното се преценява с изключителната епидемиологична обстановка като се съблюдават всички наложителни ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19, част от които са запълняемост на местата в залата до 30% от нейния потенциал, стерилизация съгласно написаните протоколи, наложително потребление на персонални защитни средства, заемане на местата в залата с нужното разстояние сред феновете.
„ Денят на европейското арт кино ” се провежда от CICAE (Международната конфедерация на арт кината) в партньорство с Европа Синемас и с поддръжката на Творческа Европа МЕДИА
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР