За периода екипите на пътна полиция в русенско са регистрирали

...
За периода екипите на пътна полиция в русенско са регистрирали
Коментари Харесай

7 тежки пътнотранспортни произшествия са установени от ОДМВР - Русе за една седмица

За интервала екипите на пътна полиция в русенско са записали 356 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата

За интервала 17 - 23 октомври тази година, на територията на ОДМВР – Русе, екипите на пътна полиция са открили 356 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата в хода на провеждани дейни действия в границите на профилирани полицейски интервенции - по метода „ широкообхватен надзор “; надзор използването на алкохол и опиати от водачите; както и за ръководство на МПС от неправоспособни; надзор на тежкотоварни МПС; акция „ Пътна сигурност “.

В този интервал дежурните екипи са посетили общо 16 пътнотранспортни катастрофи, от тях 9 документирани като леки, а 7 като тежки ПТП, при които са ранени 8 жители.

За установените нарушавания са формирани 51 акта и 308 фиша - от тях 240 за скорост; не са открити неправоспособни водачи за интервала. При осъществени общо 91 инспекции за приложимост на алкохол е открит единствено един лидер с позитивна проба, а други трима водачи са дали позитивен резултат за опиати. Един от проверяваните е отказал да бъде тестван, както за алкохол, по този начин и за приложимост на опиати.

За посочения интервал в ОДМВР – Русе, по отношение на открити данни за действия по текстове от Наказателния кодекс, касаещи „ закононарушения по превоза “, са формирани 2 досъдебни производства.

През изтеклата седмица чиновници на бранш „ Пътна полиция “ са провели 18 срещи и беседи по пътна сигурност с възпитаници в русенски учебни заведения и детски градини. Те се осъществят по прелиминарен проект график, координиран с Регионално ръководство на образованието - Русе. Подобни срещи са извършени и в образователни заведения в други обитаеми места в региона от чиновници на съответните районно управление (на МВР). 

Ежедневният надзор на пътното придвижване на територията на ОДМВР - Русе продължава. Служителите на полицията ще демонстрират нулева приемливост към нарушителите на Закона за придвижване по пътищата. Целта е понижаване на пътнотранспортния травматизъм.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР