За първи път във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" бе

...
За първи път във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" бе
Коментари Харесай

За първи път организираха състезание Предизвикателството Мърф в Плевен

За първи път във Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " бе проведено тежкото по своя сложен тип съревнование "Предизвикателството Мърф ", заяви за Българска телеграфна агенция Валя Минкова от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Идеята бе на курсантите младши сержанти Божидар Гушев - "Летец-пилот " и Драгомир Петров - "Авиационно въоръжение ". В първото издание се включиха 11 момчета и три девойки със мощно предизвикателство за духа и тялото, сподели Минкова.

Тя разясни, че комплексът "Мърф " носи името на лейтенант Майк Мърфи, които е бил пълководец на отряд в елитната специфична част във Военноморските сили на Съединени американски щати - тюлените. Загинал е при интервенция "Червени Криле ". Награден е че, жертвайки се, е съумял да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засада, в която попадат на 28 юни 2005 година в долината Коренгал, Афганистан. Той е почетен с оценката "Medal Of Honour " за всеотдайност, а на негово име е наричан боен транспортен съд, разясни Минкова.

"Мърф чалендж " се организира и в памет на починалите български парашутисти от силите за специфични интервенции в Ирак и починалите в същата интервенция български пехотинци. "Предизвикателството Мърф крос-фит " е комплекс, който се състои от крос с дължина 1,6 км, след което се извършват 100 набирания, 200 лицеви опори и 300 клека, а след това още веднъж се пробягва дистанцията от 1,6 км. Участниците са с бронижилетки, тактически елек или раница с тегло от 10 кг. Има норматив от 40 минути за осъществяване.

Участничките в надпреварата от ВВВУ са носели жилетки с тегло по 2 кг, а момчетата по 10 кг. Въпреки късото време за подготовка, представянето на авиационните кандидат-тюлени бе впечатляващо, разяснява Минкова. Съдии са определили спечелилите.

При дамите отличник е ст.серж. Ивелина Колева /време 00:41:54/, следвана от с-на Виктория Уручева /01:04:16/, а трета е комитет Василена Маркова /01:10:15/.

При мъжете победител е мл.серж. Божидар Гушев /00:42:31/, следван от ст.серж. Генади Христозов /00:47:58/, а трети - ст.серж. Денис Ташков /00:50:41/. Победителите са получили грамоти от началника на ВВВУ, бригаден военачалник Юлиян Радойски.

Организаторите са обнадеждени от интереса и представянето на участниците, по тази причина ще предложат "Предизвикателството Мърф " да бъде включено в спортния календар на висшето учебно заведение, добави Минкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР