За първи път в света учени установиха, че ваксинирана бременна

...
За първи път в света учени установиха, че ваксинирана бременна
Коментари Харесай

За първи път в света: Ваксинирана бременна жена е предала антитела на бебето си

За първи път в света учени откриха, че имунизирана бременна жена е съумяла да съобщи антитела за ковид на бебе то си още преди да се роди, написа " Гардиън “.

До момента се знаеше, че при боледуване от ковид по време на бременност е допустимо майката да съобщи антитела на бебе то си.

Жената е медицински служащ във Флорида и се е ваксинирала с първа доза от препарата на " Модерна “ през януари. По това време е била бременна в 36-а седмица.

Тя ражда бебе то си момиченце три седмици по-късно.

При разбор на кръвни проби от детето е открито, че все още на раждане то има антитела против ковид.

" Това значи, че има капацитет за отбрана и понижаване на риска от зараза при бебе тата с имунизиране на бременни дами “, показват учените от университета във Флорида.

Това е първият случай в света, в който бебе се ражда с антитела в кръвта от пъпната шнур след имунизация на майката.

" Тествахме точно пъпната шнур за антитела, тъй като знаем, че те се предават на бебе тата при други имунизации по време на бременност “, показва педиатърът Пол Гилбърт, създател на изследването.

" Това е единствено един случай от хилядите бебе та с имунитет, които ще се родят от майки, имунизирани директно преди раждането “, допълват учените.

Въпреки това прецизират, че би трябвало да се проведат добави проучвания с цел да се откри какъв брой време продължава тази отбрана, както и какво количество антитела са нужни на едно бебе , с цел да бъде предпазено от ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР