За първи път в новата история на България цялата Европейска

...
За първи път в новата история на България цялата Европейска
Коментари Харесай

Българското председателство на Съвета на ЕС започва с бляскава церемония

За първи път в новата история на България цялата Европейска комисия, ръководителите на Европейска комисия и Екологичен потенциал са в София. Като всеки един огромен европейски конгрес, събитието в София е съпроводено с политически упования, двустранни диалози, неофициални срещи и митинги.

Преди концерта в Народния спектакъл " Иван Вазов " формалните посетители и делегати ще преминат през шатра и червен килим, a за тях в 18:30 часа е готова специфични 3D интерактивна галерия, която ще показа в резюме културно-исторически, архитектурни забележителности, естествени дадености на България, както и творби на български създатели и художници.

В 19:00 часа формалните лица и делегатите ще се трансферират към Народния спектакъл " Иван Вазов ", където към тях ще има къси приветствени речи от президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, министърът за Българското европредседателство Лиляна Павлова и, несъмнено, ръководителят на Европейски Съюз Доналд Туск, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителят на Европарламента Антонио Таяни.

В 19:30 часа стартира самият концерт, който ще продължи към 30 минути и ще бъде излъчен онлайн по Българска национална телевизия 1 . Програмата ще включва обичайни и съвременни фолклорни осъществявания.

Това е исторически миг за България. За първи път цялата Еврокомисия е на крайници в София, с цел да почете Европредседателството с четирите огромни целта на България - бърза европиста за Западните Балкани, сигурна и постоянна Европа, цифрова иконимика и продължение на кохезионната политика.

Напълно блокиран е центърът на София. Не се движат никакви коли. Всеки,който има път натам, може да употребява единствено градския превоз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР