За първи път в клубната история Рилски спортист спечели Суперкупата

...
За първи път в клубната история Рилски спортист спечели Суперкупата
Коментари Харесай

"Рилски спортист" извоюва първа Суперкупа в клубната история

За първи път в клубната история " Рилски състезател " завоюва Суперкупата по баскетбол. В мача за оценката в зала " Универсиада " в София нощес носителят на Купата на България надви над първенеца " Левски 2014 " с 91:85.

За отбора от Самоков това беше трето присъединяване в дуела след 2016 и 2018 година, до момента в който столичани бяха настоящият притежател на трофея. " Сините " победиха с оценката през 2018 и 2019 година, а през 2020 година мач за Суперкупата на България не се организира, защото поради пандемията от ковид не беше излъчен първенец на страната.

Снощният конфликт сред " Рилецо " и " Левски " предложи динамична и атрактивна игра с поделено превъзходство. Гостите стартираха доста мощно и след първата четвърт водеха с двуцифрена разлика (25:14). В идващите две елементи обаче преобладаваха домакините, които свиха 4 т. от пасива си на полувремето (49:42) и се приближиха единствено на 3 т. след почивката (68:65). В последната четвърт няколко пъти се стигна до тъждество, само че въпреки всичко самоковци измъкнаха частта с 23:20 и не позволиха поврат.



За най-полезен състезател (MVP) в мача беше определен американският център на " Рилски състезател " Трей Портър, приключил с 21 т. и 9 битки. Още трима способстваха с двуцифрен актив за успеха - Алекс Симеонов със 17 т., Деян Карамфилов с 12 т. от пейката и Брендън Браун с 11 т.

Четирима се отличиха с по над 10 точки и за " Левски 2014 ". Новото задгранично попълнение Марио Литъл осъществя 20 т., Цветомир Чернокожев добави 16 т. и 9 битки, Венцислав Петков вкара 14 т., а Чавдар Костов завърши с 12 т.

" Хубаво беше, че измъкнахме подобен мач, който беше по-труден. Имахме потребност от това - разяснява треньорът на " Рилецо " Людмил Хаджисотиров. - Поздравявам играчите за характера, който демонстрираха, тъй като беше значимо. Смятам, че имаме капацитет, само че ни би трябвало доста работа, доста време да се изчистят грешките и да се подобряваме с всеки ден. "

Колегата му отпред на " Левски 2014 " Константин Папазов, който е създател и президент на клуба, разяснява:

" Вижте, аз съм справедлив. В скъсен вид сме, несъмнено. Но пък това ни прави тима по-костелив и повече се сплотяваме. Имахме едно огромно преимущество - да нямаме напън от изхода на този дуел. Обективно, тимът, който имаше повече обстановки, завоюва. Поздравявам ги, за мен няма никаква изненада в този дуел, изхождайки от селекцията на двата тима към този миг. Важното е, че показахме темперамент. Очаквах, че ще имаме доста по-тежка загуба. "

Мачът за Суперкупата на България беше и генералната подготовка за новия сезон в Националната баскетболна лига. Новото състезание се открива в петък (8 октомври).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР