За първи път в историята на българската рекламна индустрия агенция

...
За първи път в историята на българската рекламна индустрия агенция
Коментари Харесай

За първи път български проект с награда от най-големия рекламен фестивал в света - Cannes Lions

За първи път в историята на българската рекламна промишленост организация печели премия от най-големия рекламен фестивал в света - Cannes Lions . В света на рекламния бизнес тези награди са еквивалентни на Оскар за киноиндустрията.

Проектът, спечелил премията е дело на организацията McCann Sofia, която завоюва бронзов лъв в категорията Brand Experience & Activation с подкатегория " Използване на уебсайт/микросайт ".

Българският планът, с който е извоюван бронзовият лъв от Кан е за проекта , на онлайн книжарницата , където пък са събрани издателите от страната. 

“Бяхме се отчаяли през последните години. Всъщност, ние бяхме на практика единствената страна, в това число и в нашия район, която няма никакви триумфи на фестивала в Кан ”, споделя Десислава Олованова   - изпълнителен шеф на McCann Sofia.

Кан организира няколко седмици преди паметния кино фестивал, най-престижния фестивал за реклама в света, който към този момент 70 години, без спиране (с изключение на 2020 г.) раздава премиите. 

“Фестивалът се споделя Cannes Lions, тъй като премията е статуетка на лъв. Всяка една наградена акция или идея, от почти 70 години, получава своя лъв. След отварянето на социалистическия блок, последователно някогашните социалистически страни започнаха да означават своите победи в Кан и за жалост, България беше единствената страна, която в продължение на 31 години правеше изключение ”, изяснява Десислава Олованова .

Заради многочислените си награди, отличаващи доста положителните реклами, които основава, Румъния, да вземем за пример е наречена рекламното знамение на Европа. Северната ни съседка има голям експорт на криейтив решения за цяла Европа и по тази причина са едни от най-титулуваните и най-често печелещи златни лъвове, т.е. те са едни от най-големите международни сили в рекламата. 

Същата организация провежда и фестивал „ Баница за размисъл “ . Целта е свободна замяна на предписания за баница. Събитието ще се случи на 3 юли от 10.00 до 12.00 часа, на ул. “Шипка ” 23.Заглавието на фестивала е едно мигане към деня за размисъл, когато в действителност ще се организира. Въпреки че въобще няма да се приказва за политика в този дребен фестивал.

“Искаме да стартираме един диалог за баницата като национално благосъстояние. Наскоро наш огромен клиент, инициира проучване, което имаше за цел да ревизира, коя е онази обичана храна на българите, без която те не могат и която е най-близка до сърцата им. Очертава се един решителен победител - баницата ”, добавя Десислава Олованова.
Чуйте целия диалог на Катя Василева с Десислава Олованова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР