За първи път в историята на България един служебен кабинет

...
За първи път в историята на България един служебен кабинет
Коментари Харесай

За първи път: Служебен кабинет предава властта на друг служебен

За първи път в историята на България един длъжностен кабинет предава властта на друго служебно прпавителство. Точно в 9.03 минути президентът Румен Радев влезе в Гербовата зала на Министерски съвет, с цел да показа второто си служебно държавно управление. 

" Правителството разкри тежкото завещание, олигархичния модел на ръководство, пресече голям брой корупционни схеми, опълчи се на модела на превзетата страна и задвижи контролните й системи. Постигнат беше рекорден стопански растеж и рекордно ниска безработица. Активизила се обществената политика към най-уязвимите. След 13 година политическо безхаберие бяха обновени пенсиите, промяната в ТЕЛК избави от оскърбление българлските жители. Планът за възобновяване бе изведен от насипното положение. Спряхме изгарянето на нездравословни боклуци, което поболяваше години наред българите, до момента в който някои трупаха облаги. Овладян бе хаосът с коронавирус кридата. Изведен бе от задънена улица планът за създаване на детска болница. 

Уважаеми министри, благодаря ви, че доказахте, че е допустимо сполучливото ръководство в името на България ", сподели в речта си президентът.

Вие върнахте доверието в институциите, добави той.

За страдание политическата класа не възприе модела. За първи път България е в обстановка едно служебно държавно управление да наследява друго, да актуализира бюджета и то в изискванията на рецесия. Вие разбрахнте какъв брой мъчно се възвръща държавността след олигархично ръководство. Срещу вас ще не престават да се хвърлят големи запаси. Парите, медиите и въздействието на хората, които имат страната за сквоя бащиния. Ще ви провеждат митинги, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на остарялата власт. Но вие към този момент доказахте, че имате характера освен да се справите с тежкото завещание, само че и да работите за бъдещето на България. Срещу вас ще се изсипят следствията от десетилетия на безхаберие, застой, корупция и непросветеност в разнообразни области. Като рецесията с цената на тока, неналичието на правда в пътното строителство, като компрометираната още първоначално имунизация. Знам, че държавно управление без парламенвт няма потенциал да извършва дтратегически задания. Но времето не чака. Затова чакам с рационални стъпки да продължавате за излизане от рецесията и възстановяване на живота на хората. Да работите с мисъл за бедните, да набележите небосвод за ускорено развиване ", сподели Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР