За първи път в Благоевград бе открита Пеперудена стая. Тя

...
За първи път в Благоевград бе открита Пеперудена стая. Тя
Коментари Харесай

Изложба „Живи тропически пеперуди” в Благоевград

За първи път в Благоевград бе открита Пеперудена стая. Тя бе открита от зам.-кмета Христина Шопова, която благодари за прелестната концепция. „ Благоевград се подреди до други два града, тъй че сме в Топ 3 и това ни прави горди, че имаме нещо ново и друго. Благодаря на целия екип на Регионалния исторически музей за това, че с доста работа отваря вратите към всички ” сподели при откриването Христина Шопова.

Изложбата се намира в Регионалния исторически музей  и ще бъде налична за жителите и гостите на града до 20 юни 2019 година В рамките на месец посетителите на музея ще имат невероятната опция да се насладят на над 100 типа от най-красивите и атрактивни инсекти на Земята. Експерти основават условия, които в оптималната степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока мокрота и подобаваща температура. Тропическите създания идват от разнообразни краища на света.

Благоевград е третият град в страната, в който се осъществя такава галерия.

От Регионалния исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, измежду които разработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С направените продукти децата може да вземат участие в изложбата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР