За първи път след 40 години Мехмед Али Агджа разкри

...
За първи път след 40 години Мехмед Али Агджа разкри
Коментари Харесай

Агджа разкри къде му е поръчан атентата срещу папата

За първи път след 40 години Мехмед Али Агджа разкри кой и къде ме у поръчал атентата против папа Йоан-Павел Втори. Терористът от Сивите вълци, който през днешния ден твърди, че живее като пенсионер в Турция, хранещ уличните котки, даде извънредно изявление за Даниела Тренчева от Нова тв. И шокира с думите си всички.

Интервюто се водеше на италиански език по искане на Агджа. Познавам чудесно този език, построил съм културата си на него, сподели Агджа. И заяви, че е прочел над 1000 книги на италиански език в пандиза. 20-те години зад решетките бяха като един огромен университет, сподели атентаторът.

Мехмед Али Агджа получил поръчката за атентата против папата в руското посолство в София. Поръчката идваше непосредствено от Кремъл, неведнъж повтори Агджа в изявлението. В същото време неведнъж сподели, че България няма нищо общо с атентата, че българите са почтени и напомни няколко пъти, че персонално папа Йоан-Павел Втори съобщи, че българският народ е почтен за покушението.

В София знаеха, че се приготвя атентат, само че не направиха нищо, шокира с признанието си Агджа. И заяви, че папата е знаел доста добре, че зад атентата стоят Кремъл и Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Мехмед Али Агджа призна, че точно той набеждава Сергей Антонов, Жельо Василев и Тодор Айвазов за атентата, съобщавайки имената им на италианските управляващи. Но по този начин и не изясни кой, по кое време и за какво му по подава тъкмо тези трима българи. Беше належащо да го направя. За да не се стигне до имената на хората от руското посолство в София, сподели Агджа.

Българското държавно управление бе употребявано като жертвен агнец, българите бяха пожертвани, сподели атентаторът. И добави: „ Имената бяха утвърдени като бойни имена. За да се прикрие отговорността на Съюз на съветските социалистически републики бе намесена България. ”.

Агджа и Антонов се виждали в пандиза. Казвали си „ Здравей – здрасти ”. Няколко пъти говорили и за атентата. „ Да, приказва сме малко, само че в интернационална студена война сред Съединени американски щати и Съветския съюз се случват човешки жертви ”, сподели Агджа, който доста пъти през последните 40 години е променял личните си версии за събитията от 13 май 1981 година. На въпроса: „ Защо променяхте версиите си? ”, отговорът бе: „ Така трябваше! ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР