За първи път от избухването на "Апартаментгейт" премиерът Борисов реагира

...
За първи път от избухването на "Апартаментгейт" премиерът Борисов реагира
Коментари Харесай

Борисов: Господ, хората и аз можем да накажем Цветанов

За първи път от експлоадирането на "Апартаментгейт " министър председателят Борисов реагира остро на държанието на своя заместител в партията Цветан Цветанов.

“Как може Цветанов да каже такова нещо, че няма кой да го накаже! Първо - може да ни накаже Господ, може да ни санкционират хората, мога да го санкционира и аз! И го наказах с оптималната суровост! Другото е работа на партиите, на Изпълнителната комисия, на симпатизантите “.

Това съобщи Борисов във връзка думите на заместител - ръководителя на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Панорама " от 29 март. Тогава в ефира на Българска национална телевизия Цветанов съобщи: "Не се усещам осъден, тъй като няма кой да ме накаже. Един народен представител не може да бъде осъден, тъй като решението за излизане от Народното събрание е персонално волеизявление на народния представител ".

Думите му провокираха голяма отрицателна реакция.

По време на изключителното си изказване Министерски съвет довечера, предизвикано от Консултативния съвет за национална сигурност при президента, Борисов разгласи, че се е срещнал с изявлението на Цветанов пред Българска национална телевизия чак през днешния ден и яростно избухна:

“Сега дори, преди да вляза, тъй като не бях гледал "Панорама ", ми споделиха това, където... Цветанов, че имаше рожден ден днеска, да му е цветущ. Аз по този начин му го честитих, да го запитвам, по какъв начин може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Първо - може да ни накаже Господ, може да ни санкционират хората, мога да го санкционира и аз! И го наказах с оптималната суровост. Другото е работа на партиите, на Изпълнителната комисия, на симпатизантите. Така че към моите съм извънредно непоколебим! Не стоя зад тях и да крещя: Ние сме....айде да не приказваме. "

На госпожа Цачева даже не ѝ разреших да се върне като народен представител в Народното събрание - по тази причина, че си е избрала апартамент на ров. Дори това не ѝ разреших! - разяснява още Бойко Борисов.

Вече стана известно, че по избор на Цецка Цачева, ЦИК не я връща в Народното събрание.

Вчера и заместител - ръководителят на ГЕРБ Йорданка Фандъкова разгласи, че на мястото на Цветанов тя би напуснала всички управнически постове, включително и в партията. Столичният кмет акцентира, че реакцията на Цветанов за отдръпване от Народното събрание е закъсняла.

В отговор на рецензиите против него, Цветанов се закани, че беседва с юристи и вършат разбор на това, което се случва. Мисля, че имаме подготвеност да заведем каузи към избрани хора, които фактически минаха границата на естественото в разисквания и мнения, за всичко, което се случва ", разгласи Цветанов.

В неделя пък Централната изборна комисия (ЦИК) зачерта политическата кариера на Цецка Цачева като излезе с решение, с което разгласи досегашния народен представител от ГЕРБ Ралица Добрева, която заемаше мястото на Цачева, до момента в който тя беше министър на правораздаването, за депутат от Плевенски изборен регион.

Решението на ЦИК се базира на постъпило на 5 април в деловодството на Народното събрание заявление от Цачева, с което тя декларира, че "не желае да бъде оповестена за депутат от листата на ГЕРБ от Плевенския изборен регион ". Това е станало в деня, в който в пленарната зала депутатите гласоподаваха оставката ѝ и избраха на нейно място някогашния ръководител на правната комисия Данаил Кирилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР