За първи път от четири десетилетия германската партия на Зелените

...
За първи път от четири десетилетия германската партия на Зелените
Коментари Харесай

Германската Зелена партия кандидатира противник на Северен поток-2 за канцлер

За първи път от четири десетилетия немската партия на Зелените оповестиха своя претендент за канцлер на страната. Това е  40-годишната Аналена Бербок и евентуално ще бъде единствената жена в конкуренцията за поста на Ангела Меркел, която ще се организира на 26 септември.

Някои наблюдаващи считат, че фактът, че Бербок е жена, е изиграл значима роля за избора й, защото битката за правата на дамите и равенството сред половете е една от централните тематики на Зелените, написа ``Дойче Веле``.

Когато става част от партията през 2005 година, Бербок стартира да се занимава с европейска политика, след което става началник на земеделския офис на Зелените в Бранденбург. От 2013 година е член на Бундестага. Бербок ръководи политиката за изменение на климата и източните провинции на Германия и е член на комисиите по стопанска система и енергетика, и по въпросите на Европейския съюз.

Малко известна първоначално, Бербок бързо се трансформира в лицето на партията, появявайки се постоянно и прочувствено по малкия екран, заради което си печели прозвището ``кралицата на токшоутата``, припомня БГНЕС. Застъпник е на идеята за преустановяване на плана за газопровод ``Северен поток-2``.

``Този газопровод се опълчва на геостратегическите ползи на европейците, той е ясно ориентиран против Украйна, опонира на европейските цели за запазване на климата и всички наказания на Европейски Съюз против Русия и затова е безусловно фатален``, сподели Бербок в изявление за телевизия ARD през февруари 2021 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР