За първи път от 24 години насам Бил Гейтс вече

...
За първи път от 24 години насам Бил Гейтс вече
Коментари Харесай

Джеф Безос измести Бил Гейтс като най-богатия американец

За първи път от 24 години насам Бил Гейтс към този момент не е най-богатият американец! Вместо това тази чест се отдава на изпълнителния шеф на Amazon Джеф Безос, който оглави листата Forbes 400.
В новата класификация Безос стана и първият американец в историята, който попада в листата с над 100 милиарда $ благосъстояние. Изпълнителният шеф оглави класацията със своите 160 милиарда $. На второ място остана Бил Гейтс с 97 милиарда $.

Така беше нарушена и превъзходството на основателя на Microsoft. От 1994 година до 2017 година Гейтс непроменяемо попадаше на лидерската позиция на Forbes 400. Сега обаче Безос измъкна първото място, като бележи забележителните 78.5 милиарда $ облага за последните 12 месеца.

Припомняме, че през юли 2017 година индивидът с властта в Amazon още веднъж за малко оглави класацията. Сценарият се повтори и през октомври 2017 година, само че Гейтс непроменяемо успяваше да си върне мястото на върха.

На трето място в класацията с 88.3 милиарда $ се подрежда Уорън Бъфет, следван от Марк Зукърбърг (61 млрд.), Лари Елисон (58.4 млрд.) и Лари Пейдж (53.8 млрд.), които допълват топ 6.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР