За първи път НАП и Агенция Митници“ започват физическа инвентаризация

...
За първи път НАП и Агенция Митници“ започват физическа инвентаризация
Коментари Харесай

Димитър Главчев: НАП и Агенция „Митници“ започват физическа инвентаризация в „Лукойл“

„ За първи път Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “ стартират физическа инвентаризация на наличностите в „ Лукойл “, съобщи министър председателят Димитър Главчев преди постоянното съвещание на Министерски съвет.
Той добави, че през вчерашния ден се е провело заседание дружно с вицепремиера и министър на финансите, с министъра на вътрешните работи, министъра на стопанската система, на енергетиката, както и представител на „ Лукойл “.
„ Бяхме уведомили от ръководителите на Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “, които също участваха на срещата, че в случай че през февруари приходите от Данък добавена стойност и мита от „ Лукойл “ са били 90 млн. лв., през март месец са били 40 млн. За април месец са 228 млн. лв.. Решихме да възложим на Национална агенция за приходите и митниците да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в „ Лукойл “, сподели Главчев.
„ Измина една във всевъзможен смисъл Страстна седмица, е единствено преди Възкресение Христово. Видяхте и какъв брой събития имаше. Детската болница, за която взехме решение и отменихме след това заради огромния публичен интерес провокира и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да ревизира административната процедура по предоставяне на позволение за лечебно заведение. Имаше неясноти. Беше интерпретирано, че си даваме нашето лично решение на прокуратурата и на ДАНС, само че не. Сигурен съм, че те ще ревизират всички обстоятелства и условия “, добави Главчев във връзка частната детска болница.
Той акцентира, че има и отчет от Министерство на здравеопазването, в който тези обстоятелства са задоволително добре изложени и е обществен.
„ Хубавото е, че отидохме в Детска педиатрия до Военна болница и се запознахме какви неотложни потребности имат те. Вчера взаимно с министъра на опазването на здравето и вицепремиера и министър на финансите успяхме значително да отговорим на най-неотложните им претенции “, сподели още той.
Главчев акцентира още, че седмица преди обещания период ще стартира и изплащането на помощите към земеделците, които би трябвало да бъдат обезщетени поради Украйна. Министърът на земеделието Георги Тахов акцентира, че парите не са били планувани от предподното държавно управление и благодари на премиера Главчев и министъра на финансите, че са реагирали бързо.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР