За първи път днес Валери Симеонов седна на мястото си

...
За първи път днес Валери Симеонов седна на мястото си
Коментари Харесай

Симеонов във вихъра си - пита Банов дали е сексист и заплашва Кралев с екзекуция

За първи път през днешния ден Валери Симеонов седна на мястото си на президиума в пленарната зала, отредено точно за заместник-председателя на законодателния орган.
Той се регистрира с паметни реплики към министри в новата си роля. Докато течеше парламентарния надзор Валери Симеонов ненадейно попита министъра на културата Боил Банов: Извинявайте, сексист ли сте? Винаги пропускате госпожа Йотова.
Репликата накара министърът да изясни, че в действителност постоянно стартира с госпожа Йотова. Последва опрощение от Симеонов.
Впоследствие и спортният министър Красен Кралев опита от пиперливия език на Симеонов. След като един път го предизвести, че се увлича в обяснението си в отговор на депутатски въпрос, Симеонов заплаши Кралев, че " ще го екзекутира ".
" Само да си завърша ревюто ", оправда се Кралев. " Колко време още ", попита още веднъж Симеонов. " Една минута и завършам, даде обещание Кралев, а Симеонов отвърна с многозначителното " А... "
По време на дългите депутатски изявления, Симеонов постоянно въртеше очи и се разсейваше, като пишеше известия по телефона си.
Припомняме, че днешното пленарно съвещание стартира с напрежение точно поради мястото на Симеонов на президиума. Депутатите от Движението за права и свободи (ДПС) напуснаха залата, както и народните представители от " ВОЛЯ ", като знам за митинг против заеманото място от Симеонов.
Симоенов беше определен за зам.-председател на 44-ото Народно заседание на 20 ноември 2019 година Тогава, в символ на митинг, депутатите от придвижването също напуснаха залата и не участваха в дебатите и гласуването.
Лидерът на " ВОЛЯ " Веселин Марешки също показва поредна позиция против водача на НФСБ, като двамата на няколко пъти влязоха в словесни престрелки. Паметен остана казусът, когато Марешки направи от парламентарната естрада книжовен прочит на „ Приказка за стълбата “ от Христо Смирненски. Той съпостави героят от творбата с лидера на НФСБ Валери Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР