За първи път децата в забавачките ще могат да пият

...
За първи път децата в забавачките ще могат да пият
Коментари Харесай

Нови изисквания. Вода с лимон в забавачките

За първи път децата в забавачките ще могат да пият вода с лимон. Тя е част от новите условия към храните в детските градини и учебните заведения, които влизат в действие от 13 февруари. Според тях всички храни, които се дават на децата, би трябвало да дават отговор на европейските регламенти.

Напълно се не разрешават консерванти, оцветители и подсладители. Млечните артикули би трябвало да са единствено от сурово мляко.

Според новата разпоредба менютата би трябвало да станат още по-здравословни. Като се завишават условията за качество на продуктите.

„ Нашите наредби са синхронизирани с европейското законодателство. В детските заведения се предлага единствено краве масло от животинските мазнини, а от растителните с изключение на слънчогледово масло и зехтин е разрешено да се употребява рапично и царевично “, изясни пред Нова тв Афродита Ильовска - шеф в 19 ДГ „ Св. София ”.

Освен бутилирани натурални минерални, изворни и трапезни води, ще може да се оферират и по този начин наречените „ ароматизирани води ”.

„ Например лятото доста обичаме да консумираме вода с резенче лимон. Това е натурален ароматизатор “, добавя Ильовска. Запазва се условието млечните артикули да са създадени по Български държавен стандарт.

Всички доставки на храни в детските градини и учебните заведения ще могат да се вършат единствено от компании, които са регистрирани по Закона за храните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР