За първи път чудодейната икона на Богородица Троеручица бе изнесена

...
За първи път чудодейната икона на Богородица Троеручица бе изнесена
Коментари Харесай

Монаси изнесоха Бачковската Богородица

За първи път чудодейната икона на Богородица Троеручица бе изнесена от Бачковския манастир без литийно шествие от миряни. Монаси изнесоха светинята, с цел да я отнесат до местността Клувията. Заради ограничаващите ограничения обликът на Светата майка беше подложен в автомобил, с цел да не я носят вярващите на ръце, съобщи кореспондентът на БГНЕС. Традицията се съблюдава към този момент 400 години във втория ден на Възкресение.

В манастира имаше десетина вярващите, които  спазиха условията да са с защитни маски и изчакваха на нужното разстояние, с цел да се поклонят пред иконата на Божията Майка и да се помолят без да я допират.

Най-вече ще се помолим за здраве в тези дни на тестване, ще се помолим за лекарите и служителите на реда, които са на първа линия и за техните фамилии, тъй като те самите не рискуват единствено своя живот, а и здравето и живота на фамилиите си, сподели свещеник Сионий. След като отмине карантината - тогава ще създадем огромния празник и ще отслужим Акатист за Богородица, сподели още дядо Сионий.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР