За първи път България се разминава с Европа по същество

...
За първи път България се разминава с Европа по същество
Коментари Харесай

Андрей Райчев предупреди за голяма опасност, свързана с Евросъюза

За първи път България се разминава с Европа всъщност в три неща. " Масовият европеец е безусловно уверен, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е тъкмо противоположното. Второ, всеобщият човек в Европа е безусловно уверен в зеленото, нашите не щат. Третото, е тази цялата серия демократично - гей, там се разминаваме доста. " Това уточни пред бТВ социологът Андрей Райчев.

Според него се трансформират позиции по фундаментални въпроси. " Например, по въпроса да има ли основен прокурор въобще в България. Известно време всички твърдяха, че няма да има основен прокурор ", споделя той. " Даниел Вълчев сподели: Нямате основен прокурор, получавате 30 евентуални Гешевци ", добави още социологът.
-->
Той счита, че самото ни държавно управление е съединено по еклектичен и изкуствен метод. " То е брак по сметка ", акцентира Райчев.

Това разминаване е доста рисково нещо и по тази причина ни би трябвало време това напрежение да спадне, счита още той. " Ние сме най-проевропейската нация, малко по-сложен е въпросът с НАТО, само че България като цяло няма подозрение, че би трябвало да продължи да съществува в тези два съюза. Нарушаването на това би довело до голяма злополука в страната ", твърди Андрей Райчев.

По думите му разминаването ни с Европа е по наличието на своята политика и това е така наречен проблем Костадинов. " Не Костадинов основава казуса, а казусът основава Костадинов ", споделя той. Правителството няма да продължи повече от година, безапелационен бе социологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР