За парадоксална ситуация на българското Черноморие сигнализираха от асоциацията на

...
За парадоксална ситуация на българското Черноморие сигнализираха от асоциацията на
Коментари Харесай

Парадокс: При 30% затворени хотели плажовете у нас не стигат

За парадоксална обстановка на българското Черноморие алармираха от асоциацията на туроператорите и туристическите сътрудници (АБТТА). Според Димитър Попов от браншовата организация макар че съвсем 1/3 от хотелите не работят това лято, има дефицит тук-там за плажуване.

" У нас и при 30% затворени хотели, отново има пердах по плажа. Хората спят по шезлонгите, тъй като няма място на плажа - съобщи представителят на АБТТА в предаването " Неделя 150 " по БНР. - Може би би трябвало да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм. В по-далечна вероятност ще би трябвало да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар... Които търсят не плаж, а развлечение, хазарт. "

По думите на Попов летният сезон през 2021 година е по-добър от предишния, " само че можеше да е надалеч по-добър ". Според него доста от ограниченията за помощ в коронавирус рецесията са закъснели, а самите противоепидемични ограничения " също са объркващи ".

" Притеснителен е фактът, че макар всички коронавирус ограничавания в Гърция, българските туристи въпреки всичко всеобщо избират южната ни съседка за лятната си почивка " , заключи Димитър Попов.

Той разкри още, че по северното ни Черноморие туристите са главно от Румъния. И предвижда голям брой банкрути в сектора наесен:

" В чисто стопански проект се осъществят доста малко нощувки. Имаме 4,6 млн. осъществени нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите осъществят малко нощувки. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР