За отбелязване на идващата 2022 г. Столична община организира светлинно

...
За отбелязване на идващата 2022 г. Столична община организира светлинно
Коментари Харесай

София посреща 2022 г. със светлинно шоу пред сградата на БНБ

За отбелязване на идващата 2022 година Столична община провежда светлинно шоу, което ще се организира пред постройката на Българска народна банка в 19 часа, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Българска телеграфна агенция е сътрудник на самодейността, а шоуто ще бъде предавано онлайн на уеб страницата на Агенцията. 

" Съобразили сме се както с противоепидемичните ограничения, по този начин и с акцията за ограничение на използването на фойерверки на " Четири лапи ", която поддържаме от самото й начало ", уточни Фандъкова.

В момента се приготвя разпоредба за регламентиране на потреблението на фойерверки. Очаквам тя да бъде призната от общинския съвет при започване на идната година, като досега има утвърждението на съветници от всички политически сили, сподели столичният кмет. 

" С нашата самодейност призоваваме и жителите да не употребяват или най-малко да лимитират потреблението на фойерверки в тези празнични дни. Знаем, че казусът не е единствено в среднощ на 31-и, а в дните преди и след Новогодишната нощ. Силният звук от гърмежите се отразява отрицателно както на бебетата и децата с увреждания, по този начин и на животните. Не на последно място, това е един от факторите, които в пъти усилват замърсяването на въздуха, изключително при неподходящи метеорологични условия - липса на вятър и ниски температури, когато фините прахови частици не могат да се разсеят и остават с часове във въздуха, който дишаме ", означи Фандъкова. 

От " Четири лапи " оповестиха, че стартират Новогодишна акция " Красивото за нас е ужасяващо за тях ". С акцията организацията моли за отговорно честване на празниците и за Нова година без фойерверки. 

" Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се трансформират в сериозни точки освен за хората - зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл съставляват сериозна заплаха и за всички животни около нехайно празнуващите ", изясняват от " Четири лапи ". 

Целта на акцията е да разкрие един незабележим за доста от хората проблем, който се изостря всяка година около празниците. " Красивото за нас е ужасяващо за тях " илюстрира страха и напрежението, които животните изпитват при шума от пиратки, заря и други фойерверки до момента в който ние честваме, показват от " Четири лапи ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР