За осма поредна година се обръща специално внимание на хора

...
За осма поредна година се обръща специално внимание на хора
Коментари Харесай

Кино за незрящи за осми път на София Филм Фест

За осма поредна година се обръща особено внимание на хора със зрителни проблеми

На 30 март от 15:00 часа в кино Евро Синема в София и на 26 март от 14:30 часа в Културен Дом НХК в Бургас ще се състоят прожекциите на кино лентата „ Паднали листа ” на финландския режисьор Аки Каурисмаки, приспособен за разбиране от хора с нарушено зрение.

„ Паднали листа “ споделя историята на двама самотници, които инцидентно се срещат през нощта в Хелзинки и се пробват да намерят любовта. Пътят им към тази благородна цел е засенчен от алкохолизма на мъжа, изгубените телефонни номера, цялостното незнание за името и адреса на другия и нормалните компликации, които животът сервира на търсещите благополучие.

Тази нежна трагикомедия е продължение на трилогията на Аки Каурисмаки за работническата класа („ Сенки в парадайса “, „ Ариел “ и „ Момичето от фабриката “).

Филмът е измежду номинираните филми за Наградата LUX на публиката в партньорство с Европейския парламент.

Филмът е приспособен за свободно разбиране от хората с нарушено зрение с помощта на „ Андарта Студио “, както и с поддръжката на „ Гранд оптикс ” и „ Джой оптикс ”.

Прожекцията по традиция е отворена за всички фенове, което още веднъж ще провокира мощна прочувствена връзка сред зрящи и незрящи – един до различен в залата.

Билети за прожекцията в София – 12 /10 лева на касата на кино Евро Синема.

Билети за прожекцията в Бургас – вход свободен за незрящи и придружителите им.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР