За оптимистичен коментар относно американския телекомуникационен пазар говорете с Джонатан

...
Коментари Харесай

5G събужда сънливите американски телеком гиганти

За оптимистичен коментар по отношение на американския телекомуникационен пазар говорете с Джонатан Чаплин от бутиковата компания за финансови разбори New Street Research. Той възхвалява добродетелите на промишлеността спрямо " неповторимо скучния " европейски пазар. Чаплин се любува на възвращаемостта и парите, които генерира, множеството от които идват под формата на дивиденти. И въпреки всичко за по-трезвена оценка можете също да слушате и четириседмичното бебе в ръцете на Чаплин. Щом стартира диалог с татко си, Айгер (кръстен на швейцарския връх) е разтревожен и звучен. Щом диалогът се насочи към двата остарели колоса в промишлеността Verizon и AT&T, момчето към този момент спи надълбоко.
Двете компании от дълго време имат подобен резултат върху хората и върху тях самите. За компании, за които се допуска да са в сърцето на безжичната гражданска война, или " простак и по-голям простак ", както присмехулно ги назова някогашният началник на конкурентната им T-Mobile, те са двойка, предизвикваща досада. Ето за какво техните залози за супербърз 5G набор в неотдавнашен търг подвигнаха доста звук (52.9 милиарда $ на Verizon и 27.4 милиарда $ на AT&T). Радиочестотите, които си купиха, се простират в спектъра сред 3 и 4 GHz и оферират мобилна съгласуваност 10 пъти по-бърза от 4G. Търгът се трансформира в американската " конкуренция за 5G " - от повторение на рекламни слогани до същинско съревнование. И макар парите им нито една от двете компании не наподобява да е в положение да спре напредъка на T-Mobile. Още повече че те са изложени на риск от мощни разстройства от недобре развити нови съперници и от софтуерните колоси. Позициите на огромните
Самодоволството им беше демонстрирано, когато и трите компании показаха тактиките си за 5G мрежата в дните от 10 до 12 март. Езикът на тялото им беше толкоз индикативен, колкото квалифицираните реплики. Шведският началник на Verizon Ханс Вестбург беше с двуреден костюм, като че ли с цел да затвърди, че компанията му остава на върха на промишлеността, най-хубавата от най-хубавите с високи маржове, и да съобщи, че е " разчувствуван " да бъде отпред в най-скъпия търг в историята на бранша. Джон Станки от AT&T, облечен ежедневно, имаше по-скромен метод и не изглеждаше толкоз разчувствуван за 5G, що се касае за проектите за напредък на стрийминг услугата HBO Max, на която е заложил по-голямата част от бъдещето си.
Ако софтуерните колоси се трансфорат в телекоми, конкуренцията за 5G бързо може да се форсира. Капитал - брой 12
Шефът на T-Mobile Майк Сивърт, който наследи поста след дългокосия Джон Леджър през предходната година, сподели част от надменно сателитния снабдител Dish, който дава обещание да построи нова 5G мрежа от нулата в Америка през тази година. Благодарение на радиочестотния набор от 2.5 GHz, получен след сливането на T-Mobile и Sprint предходната година, както и с дребна част радиочестоти, добити на търга, компанията ще има доста по-голям 5G обсег от Verizon и AT&T и може да има две години преимущество пред тях при внедряването й при огромен брой клиенти. Както споделя Чаплин, преимуществото, на което се любува T-Mobile в ерата на 5G, може да прилича това, което Verizon и AT&T имаха до момента, в това число 4G. Той чака това да продължи най-малко през идващите пет години.

Историята на T-Mobile е на един от най-големите обрати в американския бизнес и въпреки всичко тя надмина прогнозите. Въпреки че нападателно вземаше заеми, с цел да придобие Sprint, компанията твърди, че по-високите от предстоящите спестявания от сливането ще й оказват помощ да финансира проектите си за агресия на 5G мрежата, както и да върне към 60 милиарда $ на акционерите за интервала 2023 - 2025 година Търгът за радиочестотния набор усили напрежението в счетоводния баланс и на двете компании (като ги направи безспорно двамата най-големи кредитополучателя на американския пазар на корпоративни облигации), до момента в който огромните им дивиденти ги дърпат в допълнение. Сред тези разноски би трябвало да се похарчат още 16 - 18 милиарда $, с цел да употребяват спектъра, който получиха по време на търга.
Конкурентът Dish
Във врата им диша и сателитният снабдител Dish, който дава обещание да построи нова 5G мрежа от нулата в Америка през тази година. Той ще внедри технологията Openran. Тя съчетава подготвен телекомуникационен хардуер с доста компютърен код и разрешава метод от вида " направи си самичък ". Тя ще коства най-малко 10 милиарда $, част от които компанията спести, като не взе участие в търга. Но Чаплин признава, че щом мрежата е построена, разноските за потреблението й ще са доста по-малко от тези на Verizon и AT&T и вероятно ще й даде опция да ги подбие. Той я назовава " бомбата Dish ". Тя е към момента на години разстояние, само че ще пристигна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР