За онези които не са чули или разбрали – кандидатът

...
За онези които не са чули или разбрали – кандидатът
Коментари Харесай

Оттегля ли ПП Васил Терзиев за кмет: Той ни се изплю в лицето! Брутална гавра

За тези които не са чули или разбрали – претендентът за кмет на София на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, „ Спаси София “ и „ Екипът на София “ Васил Терзиев се изплю в лицето на наивниците, които преди три месеца повярваха на извинението за „ болката хората и всичко, което им е причинено… Да дам едно начало като потомък на хора, които са били от тези структури [на Държавна сигурност] “.
Онзи ден обаче той се изгаври брутално с хората, ясно показвайки, че освен не е бил откровен, само че същинската му позиция за репресивния уред на Българска комунистическа партия с нищо не се разграничава от тази на голям брой представители на компартията и Държавна сигурност, които през целия преход се опитваха с обществените си изяви да „ възстановяват “ визията за филиала на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – Държавна сигурност.
В неделя в онлай полемика по Туитър Васил Терзиев ясно даде да се разбере, че всичко, което се изговори след издигането му на кандидатурата на потомъка на Държавна сигурност семейството от сякаш проевропейските демократи от ПП-ДБ въобще не е било за преосмисляне и катарзис, а за продължение на подмяната на истината за репресивната машина на антибългарската компартия.
Той съобщи:
„ Това, което се видя е в действителност какъв брой доста има да приказваме по тази тематика [за Държавна сигурност], с цел да имат хората по-добро схващане какви са тези служби, кой какво е правил, че не всички са били идентични, не всяка една конструкция е била мракобесна и не се е занимавала с доносничество, с мръсни поръчки, експорт на каптагон и всевъзможни други неща, които слагаме под един знаменател.
И че доста от тези хора, които са работили в тези структури, като моите родители… (не довършва мисълта си,б. ред.) Всъщност всяка една естествена страна от Бангладеш до Буренди и най-развитите имат такива структури и те се грижат за ползите на страната по друг метод. “
Ясно ли ви е в този момент какво в действителност мисли и в какво е уверен потомъкът на Държавна сигурност комунистическата фамилия Терзиеви?
1. Че хората би трябвало да имат по-ясна визия, че Държавна сигурност е нещо „ обикновено “ (досега не са имали такава).
2. Че родителите му, щатни чиновници на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, са работили за страната.
3. Че в действителност такива „ служби “ като Държавна сигурност има във всяка една страна и няма разлика, тъй като те служат на страната.
Очевидно наглостта и безочието на такива персони като Васил Терзиев нямат край.
Той, който не е прочел един документ на Държавна сигурност, нито документите на личните си родителите – и двамата щатни чиновници на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, ще ни приказва за службите на Държавна сигурност и ще ни убеждава, че имало и такива, които са „ положителни “?!
Той, който сякаш е приключил първокласен университет, не знае или се прави на незнаещ, че има огромна разлика сред службите за сигурност в демократичните страни и Държавна сигурност по време на тоталитарното ръководство на Българска комунистическа партия, тъй като тогава страната е партията и компартията е тази, която управлява и спуска дилемите на репресивния си уред в лицето на Държавна сигурност.
Той, който във всичките си изказвания съзнателно заобикаля да каже „ Държавна сигурност “, а все приказва за „ служби “, не знае или не се прави, че не знае, че цялото управление на тоталитарния режим в България е директно подчинено на непознатите си господари в Кремъл, а Държавна сигурност е идеологически, кадрово, оперативно и механически подвластна от руския Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и с горделивост счита, че е негов филиал.
Изреченото от Васил Терзиев в действителност демонстрира какво му е същинското мислене и то е в цялостен синхрон с представителите на компартията и Държавна сигурност след краха на комунистическата тоталитарна система в България през 1989 година
Знаете ли кой беше първият, който се опита да приравни Държавна сигурност със западните специфични служби? Ген. Атанас Семерджиев още на Кръглата маса при започване на 1990 година, когато е министър на вътрешните работи.
Когато от опозицията от Съюз на демократичните сили го попитаха: „ Когато ще бъдат отворени досиетата на Държавна сигурност? “, министър Семерджиев ги отвърна с отговора: „ Вие чували ли сте в Съединени американски щати или Франция специфичните служби да си отварят досиетата? “ (по това време Държавна сигурност трескаво прочиства досиетата без знанието на обществото и опозицията).
А след него през целия преход глашатаите от Държавна сигурност не стопираха да изопачават истината.
Само напомням някои от тях. Димитър Иванов, последният шеф на Шести отдел на Шесто ръководство на Държавна сигурност за битка против идеологическата измама (отделът се занимава разкриването на корупция и закани против партийното ръководство):
„ Да си чиновник или помощник на Държавна сигурност, без значение от наименованието на тази работа все още, не е нито нелегално, нито аморално. “
Иванов беше и измежду създателите на така наречен генералско придвижване в Българска социалистическа партия през 90-те години и вицепрезидент на „ Мултигруп “, която ограбваше страната по времето на Беровото държавно управление, определено от задкулисието с мандат на Движение за права и свободи.
Ген. Тодор Бояджиев, дълготраен щатен чиновник в Първо основно ръководство на Държавна сигурност (разузнаването), с школа в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), някогашен народен представител от Българска социалистическа партия (вече покойник):
„ Разузнаването е специалност с човешко лице и ние от тази професионална колегия без значение, че сме били съперници, съперници, а в избрани моменти и врагове, само че това го е правила идеологията в строя, в който едните и другите сме живели. Разузнаването е значим инструмент на държавността. “
Бриго Аспарухов, дълготраен щатен чиновник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия, сегашен член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия:
„ Разузнавачът няма право на политически избор, той извършва държавните си задания. В Америка, когато питате някой къде работи, в случай че е шпионин, той ще ви каже, че работи за държавното управление. “
Лъжи, неистини, неистини. А за разликата, че в България една партия владее за близо половин век цялото държавно ръководство и ръководи по тоталитарен руски пример, че е върхушката на Българска комунистическа партия е директно подчинена на Кремъл, че щатните чиновници на Държавна сигурност се кълнят във честност на партията и „ дружбата с великия Съветски съюз “, а не в Конституцията – нито дума!
Казаното от Васил Терзиев освен че по нищо не се разграничава от глашатаите на компартията и Държавна сигуронст, само че с изреченото той се трансформира в техен последовател.
Оглушително мълчат водачите на ДСБ, „ Да, България “, „ Продължаваме промяната “, „ Спаси София “. Очевидно е, че не им пука от това.
Сделката за София, в която вземат участие, си има цена. Тя рано или късно ще бъда платена. А срамът и позорът от сменените полезности и дела ще останат за тях вечно.
Коментарът е на журналистът Христо Христов за desebg.com
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР