За облекчаване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 заговори

...
За облекчаване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 заговори
Коментари Харесай

Облекчававт COVID мерките. Зелените сертификати – аут до месец?

За облекчение на противоепидемичните ограничения против разпространяването на COVID-19 заприказва министър председателят Кирил Петков. Възможно е зеленият документ да отпадне до 20-ти март. Отпадането на рестриктивните мерки ще е в три стъпки и стартира още тази седмица.
От 24-ти февруари всеки притежател на обект с публично предопределение може да позволява лица без зелен документ по своя преценка. Изискването за зелен документ остава за личния състав. От същата дата се позволява наличието на до 12 деца в центровете за извънкласни действия.

От 20-ти март визитата на всички действия и услуги става без зелен документ, отпада и условието за съществуване на зелен документ у перноснала. Документът ще се употребява единствено за пътешестване отвън граница.

От 5-ти март визитите на действия и услуги в обекти с публично предопределение ще стават без условието на зелен документ без значение от персоналното желание на притежателя на обекта. Изискването за зелен документ за личния състав остава. Присъствените занятия за деца в центровете за извънкласни действия става при съблюдаване на условията за физическа отдалеченост. Допуска се разбъркване на разнообразни паралелки в учебните заведения.

Провеждането на граничния здравен надзор става съгласно цветовите зони като отпада групата на страните от тъмночервения лист, т.е. всеки със зелен документ може да влиза, от която и да е страна по света.

Окончателното отпадане на Коронавирус рестриктивните мерки зависи от съответното развиване на епидемиологичната конюнктура, уточни пред публицисти основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Все още не е ясно по кое време ще отпадне наложителното носене на маски на закрити публични места, както и всеобщото тестване в учебно заведение.

Намалява броят на новозаразените с ковид, а от ден на ден области влизат в зелената зона на разпространяване на COVID-19. Съвсем скоро цялата карта на България ще бъде оцветена в зелено, стана ясно по време на брифинга. Именно това ще разреши отпадане на рестриктивните мерки.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР