За няколко минути лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ успя да

...
За няколко минути лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ успя да
Коментари Харесай

Дуото Василев-Петков проби с хита Лъжа е

За няколко минути водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съумя да обори най-малко 3 от опорните точки на кръга " Капитал "
Лъжа е, неистина е... С този рефрен преди много години родната чалга влезе в поп-фолка. Днес, над десетилетие по-късно, същият рефрен вкара олигархичното дуо Кирил Петков – Асен Василев не просто в политиката, а на върха на ръководството на страната.

Спазвайки остарялата максима, че никой не може да даде, това, което те могат да обещаят, двамата се впуснаха в едно безспирно съревнование по надхитряне. Лъжата стана норма. От опрощение за очевидното несправяне с проблемите на страната и жителите й до избирателен девиз и сполучлив инструмент за справяне с неуместните.

Най-очевиден образец за последното е протичащото се с Движение за права и свободи. За последните 6 месеца няма „ триумф “, който кабинетът да си е приписал, който в действителност да не е плод на напъните на Движението. Като се почне от бюджетите на страната, които бяха не просто признати благодарение на Движение за права и свободи, а прекроени от специалисти на придвижването до степен, че да стане сполучлив.

Пак на плещите на Движението легна и задължението някой в България да се сети и да изиска Народно събрание да одобри декларация, осъждаща съветската инвазия в Украйна. Защото в случай че не беше ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ да изиска спиране на пленарното съвещание за разискване на експанзията, Народното събрание умерено можеше да продължи да си живее в щастливо забвение. И да пропусне протичащото се на няма и 1000 км от България.

От Движение за права и свободи първи постъпиха държавнически и внесоха за разискване в Народно събрание така наречен „ френско предложение “ за евроинтеграция на Северна Македония. Чак по-късно и даже откакто и от ГЕРБ внесоха документа, от редиците на ръководещото болшинство се сетиха да го подават и те. Намесата на Движение за права и свободи беше жизненоважна и при приемането на последната актуализация на държавния бюджет. „ При тези разнородни фракции в обединението на отиващото си държавно управление видяхме абсурд - опозицията направи бюджета и го одобри “, съобщи в петък Мустафа Карадайъ. Лидерът на Движение за права и свободи беше вкаран в комфортен за ръководещите ТВ формат в „ Панорама “ по Българска национална телевизия, при който в студиото единствено той представляваше опозицията в Народно събрание. Всички останали – Асен Василев, Георги Свиленски и Христо Иванов са част от (не)управляващото (не)мнозинство.

И още веднъж се видя по какъв начин въпросните три обединения са се вкопчили във властта, припявайки рефрена с лъжата. Карадайъ означи точки в дуела за бюджета и пенсиите, изгонването на съветските дипломати и народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. „ Никой от участниците в конгреса на Либералния интернационал, хазаин на който е Движение за права и свободи, не попита за народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски “, изрично съобщи ръководителят на придвижването в отговор на въпрос от водещия Бойко Василев. И акцентира, че отговори дължи не Пеевски, а Кирил Петков, за който в медиите има информация, че е функционалност на задкулисието и на медийния и енергиен монополист Иво Прокопиев.

Карадайъ напомни и два значими момента, които Политическа партия комфортно пропущат в лъжите си. Първо Политическа партия не е нито партия, нито има евродепутати, по тази причина няма никакви благоприятни условия за оборване на участието на която и да е от другите обединения в АЛДЕ. И второ – Петков и Василев знаят отлично това и по тази причина лъжите за изискванията пред евролидерите се стартират единствено в медиите, които у нас комфортно пропущат да ги питат в качеството си на какви слагат условия пред АЛДЕ. А за какво този въпрос се пропуща, няма потребност се чудим.

Достатъчно е да си напомним стенограмите АРГО, в който енергийният олигарх и медиен монополист Иво Прокопиев самичък признава, че държи мейнстрийма у нас. А който заплаща, той поръчва и музиката са споделили старите хора.

Затова все по-често рефренът „ Лъжа е “ звучи в дневния ред на обществото. Като лъжата, че депутатът от опозиционната Движение за права и свободи Делян Пеевски е знак на корупцията у нас. Лъжа, която след години напъни, Прокопиев съумя да пробута и зад Океана. Приписвайки личните си афери на най-големия си зложелател Пеевски. Но Съединени американски щати са правова страна и Пеевски апелира наложените му наказания, а резултатът най-вероятно няма да се хареса на Прокопиев.

Затова думите на Карадайъ в петък несъмнено доста са изправили косите на олигарха. „ Нека господин Иво Прокопиев да взе участие в политическия развой, да се кандидатира за народен представител, да завоюва избори и да седне на първия ред в Народното събрание. Или да стане третият съпремиер на това държавно управление “, прикани Карадайъ, чудесно разбирайки, че Прокопиев като всеки същински олигарх обича три неща – тишината, тъмнината и лъжата. И когато едно от тях липсва, е пристигнало време за преформатиране на подмолния модел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР