За ново обследване на еконормите за чистотата на въздуха в

...
За ново обследване на еконормите за чистотата на въздуха в
Коментари Харесай

Обследване на еконормите на ТЕЦ "Марица-изток" искат от КНСБ и КТ "Подкрепа"

За ново проучване на еконормите за чистотата на въздуха в централите на " Марица-изток " упорстват от КНСБ и КТ " Подкрепа ". Това искане са показали представители на двете организации на среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов, осведомят от Министерство на околната среда и водите.

Искането е по отношение на наказателната процедура от Европейската комисия против България поради замърсяване на въздуха със серен диоксид от централите на " Марица-изток " край Гълъбово.

Според президента на КНСБ Пламен Димитров в Европейски Съюз са обследвани 400 централи, само че евроексперти не са идвали в никакъв случай да ревизират българските предприятия. Не са взети поради и всички налични съоръжения и техники.

Министър Димов е дал отговор, че ще провежда среща за набелязване на точките за замерване в района. За задачата ще бъде ангажирана Изпълнителната организация по околна среда.

" Трябва да се отбрани икономическия, само че и екологичния резултат от работата на централите " Марица- изток " и те би трябвало да влязат в нормите, " съобщи министърът.

На срещата са били разисквани и процедурите на Европейския съюз по отношение на вероятните разновидности за обжалване на възможен акт против България поради наказателната процедура. Създаването на работна група за изгодите от огромните горивни съоръжения за стопанската система на България също е било тематика на диалога, показват от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Замърсеният въздух (63)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР