За нов мандат като президент на Беларус възнамерява да се

...
За нов мандат като президент на Беларус възнамерява да се
Коментари Харесай

Лукашенко ще се кандидатира за нов президентски мандат

За нов мандат като президент на Беларус има намерение да се кандидатира президентът на страната Александър Лукашенко, съобщи ТАСС. Президентските избори в Беларус са планувани за 2020 година.

" Аз обезателно ще предложа своята кандидатура, а хората ще създадат избор ", сподели той като означи, че не се е " вкопчил за този пост ".

Според Лукашенко изборите за президент би трябвало да се проведат не по-късно от края на август идната година. На забележката, че през лятото хората са в отпуски, Лукашенко отвърна, че който желае, ще гласоподава.

Критики за огромни нарушавания на днешните парламентарни избори в страната пък насочи опозицията в Беларус.

Около 500 нарушавания са били открити от наблюдаващи от опозиционните партии. Според тях чиновниците в изборните секции завишавали броя на хората, отишли да гласоподават. Правозащитници, наблюдаващи протичането на изборния ден, споделиха, че са били изгонени от изборни секции и не им е било разрешено да снимат.

Гражданите на Беларус избират 110 депутати в долната камара на Народното събрание. Изборът обаче не е огромен: главните опозиционни водачи и единствените двама депутати от опозицията са изключени от вота, оповестява БНР. " Ако обществото не харесва по какъв начин президентът провежда вота, то може да си избере нов президент следващата година ", съобщи Александър Лукашенко, откакто гласоподава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР