За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер

...
За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер
Коментари Харесай

АПИ: Всички украински коли пътуват у нас без винетки и тол такси

За нито едно моторно транспортно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3,5 т и тол за камионите и рейсовете над 3,5 т, при прилагане на републиканската пътна мрежа. Това разгласи Агенция " Пътна инфраструктура ", откакто се появиха " тълкувания " по въпроса.   

АПИ напомня, че облекчението е утвърдено с държавно решение, което е в действие от 24 февруари  (първия ден на съветската експанзия в Украйна) и ще важи  до отпадане на нуждата от оказване на филантропична и здравна помощ  на хората, бягащи от войната. 

Тъй като очите на тол системата - камерите, снимат наред колите и подават информация за всички коли, които не са платили  винетна или тол такса, генерираните данни за " нарушавания " на МПС-тата с украински номера след 24 февруари след това се заличават, показват от АПИ.  Така транспортните средства могат да пътуват без риск за санкции - в България или при овакантяване на страната. Експертите на Националното тол ръководство са в непрекъсната връзка с сътрудниците си от Агенция " Митници ", които реализират последния надзор на транспортното средство преди напускането на страната, с цел да няма недоразумения, твърдят още от пътната организация. 

АПИ напомня, че в тол управлението  всеки ден от 8.00 до 22.00 ч. работи прът център за обслужване на потребителите. На телефон 0700 10 876 или на e-mail: всички жители, в т. ч. и украинските, могат да получат нужната им информация
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР