За незабавно сезиране на прокуратурата и ДАНС за установяване на

...
За незабавно сезиране на прокуратурата и ДАНС за установяване на
Коментари Харесай

Пеевски сезира прокуратурата и ДАНС: Незабавно да се установи собствеността руските имоти у нас

За неотложно сезиране на прокуратурата и ДАНС за определяне на собствеността на голям брой парцели, измежду които и този на църквата “Св. Николай Мирликийски - Чудотворец ”, които са във притежание на съветската страна непозволено, земи и здания, за които няма данни да имат дипломатически статут, алармира ръководителят ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в своя позиция, качена на уеб страницата на партията.

 

В сигнала си той обръща внимание на способените органи за редица медийни изявления, които осветяват механизмите за отнемане на апетитни парцели и земи в България от страна на Руската федерация.

 

Пеевски алармира прокуратурата и ДАНС да се срещнат с следствието на журналистката Генка Шикерова от “Свободна Европа ” - “Завладян непозволено ”, от което се основават обосновани догатки, че съветската страна владее хиляди квадратни метра земи в България, измежду които са обекти от голяма важност за националната сигурност или граничещи с такива.

 

Фрапантен е образецът със заградени над 11 хиляди кв. м. в санитарно-охранителната зона на язовир " Искър " (който доставя с вода София), за който няма документи за благосъстоятелност, само че се притежание от Руската федерация.

 

В сигнала си Делян Пеевски обръща внимание на прокуратурата и ДАНС, че всяко закъснение или колебливост на българските управляващи във връзка с разрешаването на тези стратегически за страната ни въпроси от една страна нарушава публичния интерес, въпреки това основава предпоставки за развиване на рискови въздействия, свързани с ползите на Русия.

 

Затова е належащо да бъдат подхванати неотложно всички законови дейности, с които да се защитят националния интерес и суверенитет, заключва в сигнала си Делян Пеевски.

 

За трайното разрешаване този проблем като законодатели ние ще използваме всички парламентарни начини и дружно с сътрудниците от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които към този момент обявиха настройка за законодателни промени ще внесем своите оферти в Народното събрание, прецизира ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР