За незабавно прекратяване на огъня в Близкия изток и за

...
За незабавно прекратяване на огъня в Близкия изток и за
Коментари Харесай

ЕК призова за спиране на огъня в Близкия изток

За неотложно преустановяване на огъня в Близкия изток и за възобновяване на разговора прикани Европейската комисия. Председателят на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен акцентира, че Европейски Съюз няма да пожали сили за запазване на нуклеарната договорка с Техеран.
Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел означи, че днешната конюнктура в района заплашва достиженията от последните години, в това число в битката с терористите от " Ислямска страна ". По неговите думи снощният ирански ракетен обстрел по бази с военни от Съединени американски щати в Ирак е следващ образец за повишаване на насилието, от което никой няма интерес. Борел добави, че " може би скоро " чака среща с иранския външен министър Мохамад Зариф.
По неговите думи Европейски Съюз приготвя посещаване на ръководителя на държавното управление в Триполи Файез Сарадж. Борел добави, че в Брюксел или Рим ще има срещи " с други либийски водачи " за оценка на ситуацията в страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР