За невероятните 2,8 млл. лева беше продаден на публичен търг

...
За невероятните 2,8 млл. лева беше продаден на публичен търг
Коментари Харесай

Ето го най-скъпото жилище в София! Квадратът чукна € 7000

За невероятните 2,8 млл. лв. беше продаден на обществен търг за апартамент от 214 кв.м. намиращ се в Докторската градина в София.

Това това заяви Мариян Петков, частен правосъден реализатор. На проведения от него обществен търг бе изнесен делбен парцел, представляващ апартамент на втори етаж в постройка на ъгъла на улиците Шипка и Сан Стефано в София, съобщи Блиц.

Продажбата провокира голям интерес и на нея се явиха над двадесет наддаващи. Началната цена, от която стартира наддаването беше в размер на 890 480 лева Още при отваряне на писмените наддавателни оферти беше достигната цена с една трета над началната, колкото е тавана за наддаване съгласно Граждански процесуален кодекс.След това последва устно наддавана и след нови деветнадесет наддавателни оферти, всяко в размер на една десета от началната цена, парцелът бе извоюван за сумата от 2 849 536 лева

Тази цена значи тъкмо 6808 евро на квадратен метър без спомагателните разходи за купувача.

Според правосъдния реализатор Мариян Петков жителите и компаниите имат огромно доверие в процедурата за продажба на парцел на обществен търг и вземат участие с интерес и все по-често, при вярно избрана начална цена, се стига до съществени наддавания, което е и главната цел на обществената продажба по Граждански процесуален кодекс – да се реализира оптималната цена в полза на страните по делото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР