За най-точен отговор на въпроса трябва прецизно да се изяснят

...
За най-точен отговор на въпроса трябва прецизно да се изяснят
Коментари Харесай

Плашат ли силните жени?

За най-точен отговор на въпроса би трябвало точно да се изяснят всички негови съставни елементи. А точно:

Коя жена е мощна?
Силните дами умеят да взема решения, да вземат решение проблеми от друго естество и да носят отговорността за тях. Те имат действителна визия за себе си, за личните си благоприятни условия и умения, знаят какво желаят и какво могат да предложат. Силните дами се нареждат добре в професионалната и в обществената подчиненост.

Какво значи да плаши?
Плашенето е обвързвано с съмнение по отношение на опцията за връзка с такава жена, със подозрения в личните благоприятни условия, с почит, вместо интимни усеща, както и насърчаване на прочувствена и финансова взаимозависимост. Мъжете се плашат от мощните дами, когато предусетят бъдещата си самотност. Силните дами най-често преследват идеалите си до дъно, което значи отдаденост в работата или други обществени връзки. В тази подчиненост мястото на любовта може да бъде много обратно. Когато мъжът има действителна визия за целите на тази жена, той се опасява, че не би имал силите да се нарежда на първото място. Мъжът се усеща застрашен и когато дамата е негова действителна конкуренция. В патриархалния модел на семейство мъжът е главата на фамилията, което води със себе си доста отговорности. Ако дамата може да се оправя сама в доста житейски обстановки, финансово самостоятелна е (и даже печели повече), мъжът не се усеща пълностоен, а това смазва егото му.

Кого плаши?
Силните дами плашат слабите мъже, тъй като просто не ги харесват. Интуитивно, те търсят своя мъжки вид и в търсенето са способни да бъдат жлъчни и даже груби към по-слабите екземпляри. Идеалният сътрудник за мощната жена обаче не е мощният мъж. С него тя ще стигне единствено до съществени спорове. Това е съвсем неизбежно при срещата на два мощни характера. Жената по-скоро има потребност от човек, който да се развива дружно с нея, да разпростира оптимално капацитета си и да уголемява качествата и познанията си. Силните дами непрекъснато се стремят към самоусъвършенстване. Затова връзката, в която биха се чувствали добре, не е статичната – с човек с построен темперамент, постоянна специалност, достигнал тавана на опциите си; а динамичност – с постоянно търсеща персона, която има доста, само че и допуска доста.

Силната жена се ражда такава, възпитавана е да бъде такава или се трансформира в такава по стичане на събитията. Да си мощна нормално е въпрос на темперамент. Малкото момиченце още на няколко годинки умее да отстоява позициите си, да аргументира по автентичен метод желанията си и да пази изборите си. От една страна, силата, също като скептицизма, оптимизма, романтиката, е въпрос на натура. От друга - може и да се възпитава. Най-често това се случва посредством спорт, музика или други способи. Дисциплината от тренировките и упражненията образува избрани черти в характера, моделира държание и правила. Родителите оформят мощен темперамент у детето си посредством образование най-често в отговор на страховете си то да не бъде засегнато от някого или нещо в живота си. Стечението на събитията, най-често неприятни такива, също е мотив за смяна в характера на дамата. Най-често това са претърпени прочувствени драми, след които дамата взема решение да промени светогледа си и да си сложи избрани прочувствени граници.

Какво печели и какво губи мощната жена?
Силната жена намира за несъответстващо и недопустимо държанието на глезлите. Достигането до избрани позиции и приемането на облаги, тъй като е „ момиченцето на баща ” също не е едно от нещата, които тя самата би направила. Силната жена е привикнала да разчита на личните си благоприятни условия и рядко търси непозната помощ. Това значи, че реализира своите триумфи по-трудно, за по-дълго време, с повече работа. От позиция на отбрана и експедитивност, мощната жена е по-скоро в слаба позиция. Начинът, по-който управлява живота си обаче, й харесва и тя се усеща оптимално задоволена точно в случай че е вървяла по сложния път. Тя не се стреми към лесни победи, тъй като не е привикнала с тях и знае, че стойностните неща в живота се реализират на висока цена. В този проект тя несъмнено е в по-силната позиция.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР