За нас като коалиционен партньор най-важен въпрос и задача номер

...
За нас като коалиционен партньор най-важен въпрос и задача номер
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да приемем и трите бюджета днес, за да осигурим хората в следващите месеци

" За нас като съдружен сътрудник най-съществен въпрос и задача номер едно е приемането на актуализацията на бюджета. Днес, с гласуването на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ", беше отхвърлено предлагането на " Българска социалистическа партия за България " да се гласоподава държавният бюджет през днешния ден. Това е извънредно безконтролно решение, защото забавянето на държавния бюджет може да докара до това – от 1 юли да не се усилят пенсиите, младите фамилии да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат поддръжка ". Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на брифинг след съвещание на Министерския съвет.

Тя се обърна към българските жители: " Не вярвайте на изказванието, че могат да се гласоподават обществените ограничения и да не се гласоподава огромният държавен бюджет. Да се гласоподават през днешния ден разноските за пенсии и да не се гласоподава държавният бюджет значи, че няма от кое място да дойдат приходите за тези пенсии. Блокирането на актуализацията на бюджета е извънредно безконтролно към хората и нездравословно за страната ".

Вицепремиерът прикани да се успокоят страстите, да надделее разсъдъкът и да се одобри актуализацията на бюджета, с цел да бъдат обезпечени хората в идващите месеци и стабилността на страната. Нинова акцентира, че по-късно това има време за разногласия, само че грижата за хората и стабилността на България стоят над партийния и икономическия интерес.

Министърът на стопанската система и промишлеността регистрира, че през днешния ден Министерският съвет е дал добър образец по какъв начин се работи в интерес на хората с гласуваните 534 096 лв. да стигнат до 838 фамилии на деца, които не са намерили място в детски градини.

" Обещахме от 1 април безвъзмездни детски градини – те са факт. Обещахме поддръжка на младите фамилии, които не могат да намерят места за децата си в детските градини – през днешния ден те получават за март и април своето обезщетение ", посочи Корнелия Нинова.

Министър Нинова заяви още, че през днешния ден държавното управление е показало разсъдък във връзка с здравето на децата като отпуска 15 милиона лв. за строителство на 58 нови спортни площадки в учебните заведения и ремонт на 50 остарели. По думите ѝ това е грижа за децата и грижа за тяхното здраве.

" С такива образци желая да прикани още един път народните представители да се успокоят, да одобряват актуализацията на трите бюджета – ДОО, НЗОК и държавния бюджет, който да подсигурява приходите за тези пенсии и за подпомагането на младите фамилии, земеделци и работещи с ваучери храна. След това към този момент можем да отворим всички тематики и разногласия, само че към този момент спокойни, че доста отговорно сме дали на хората поддръжка и на страната непоклатимост през идващите месеци ", сподели още Корнелия Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР