За нас жените времето е особено неприятен фактор. Когато минем

...
За нас жените времето е особено неприятен фактор. Когато минем
Коментари Харесай

Гримът след 30-те години - осъзнаване на посоката

За нас дамите времето е изключително противен фактор. Когато минем 30-те, годините като че ли внезапно стартират да се изписват върху лицата ни, а огледалото заран от време на време да е изключително зло с нас. Гримът става съвсем наложителен детайл от външния тип, даже до скоро да не сме го харесвали изключително и рядко да сме прибягвали до него. Но пък не рядко той е в положение да направи чудеса с лицата ни, стига да знаем по какъв начин да го използваме вярно. Ето ги и тях- главните правила за гримиране след 30-те.

Преди да се гримираме обаче, да стартираме от разгримирането - прехвърлите ли 30, в никакъв случай не си позволявайте да спите с грим или с недобре почистено лице и следваща грижа, според от вида кожа и/или действителен проблем. Кожата ви към този момент не е по този начин сияеща и свежа, възвръща се по-бавно. Може да има акне, засушаване, атипичен дерматит и, да - фини и не толкоз фини бръчки. Не я състарявайте още повече, като не се грижите с минимума - разчистване. А след свалянето на макиажа, наложително използвайте околоочен крем. Съветват ни да стартираме да го използваме още на към 27-28 годишна възраст, само че това несъмнено не е неотложно. Прехвърлим ли 30 обаче, ще би трябвало да се сприятелим с него.

1. Инвестирайте в първокласен грим и козметика. Край на нискобюджетните решения, време е за прекрасен и по-скъп грим, който подсигурява добър тип, продължителност и качество.
2. По-малкото е повече. Помислете кои са мощните страни на лицето ви и се концентрирайте върху тях, само че и не подценявайте минусите. Хубавата декоративна козметика залага на неосезаем, нехаен тип, само че и на изразени резултати, където е нужно.
3. Не забравяйте, че хидратацията е най-хубавият другар на кожата, а слънцезащитната козметика е наложителна, освен в случай че имате петна, само че и в случай че държите на младежкия тип.
4. Ползвайте хубави четки съгласно вида грим. Има разлика с какво нанасяте ружа и пудрата, сенките. Поддържайте четките си и те ще ви отвърнат с дълга работа.

Фон дьо тенът
Определено имате потребност от него. Ще направи кожата ви много по-свежа, сияйна и гладка. Изберете подобен, който е най-близо до естествения ви загар - никога по-тъмен за покриване на петна или придаване на тен. Освен че ще стои неестествено до шията ви, по този начин има огромна възможност кожата ви да наподобява по-сбръчкана и повяхнала.

Руж
Отново бледорозов или прасковен и в напълно минимални количества, едвам наблегнете скулите и да си придадете по-свеж тип. За руж ползвайте точните четки за по-точно склуптуриране на лицето

Хайлайтер
Един относително нов артикул, с чиято помощ можете съвършено ще извадите изпъкналите точки по лицето си за по-хубав контрастност. Отново в бледорозов или прасковен звук, нанесен главно под веждите, в горната част на скулите, по протежението на носа и във вдлъбнатината над горната джука, той е в положение да ви направи в действителност неотразими.

Очите
Не ги подчертавайте прекалено много. Забравете за черната очна линия, в случай че не е по-специален мотивът. Тотално отпишете тази под долния клепач. Гримирайки очите в по-тъмни тонове, рискувате да станат освен изразителни, само че и прекомерно подчертаващи всяка дребна бръчица към тях. Леки, блестящи и опушени сенки наоколо до миглите, ще създадат погледа ви надалеч по-отворен и юношески.

Миглите
И откакто казахме да бъдете спестовни в подчертаването на очите, ще ви посъветваме да извършите противоположното с миглите. С възрастта те изтъняват и повече падат, по тази причина е хубаво да си вземете качествена серпантина за размер и понякога да ги подхранвате с арганово или рициново масло. Ако свикнете вечер след унищожаване на грима да ги мажете с масло, ще ги съхраните за по-дълго време плътни и красиви. Миглите отварят окото - съвсем наложително е да не ги забравяте, когато се гримирате.

Веждите
Знаете ли, че в случай че оформите и наблегнете вярно веждите, може да нямате потребност и от серпантина, с цел да се сдобиете със страховит взор? А и веждите главно способстват за натурален и по-младежки тип. Ако до момента сте били на мнение, че изтънените, едвам забележими вежди са верният избор, след 30 би трябвало да се замислите за противоположния вид. Но под по-плътни нямаме поради да си ги удебелите прекалено много, рисувайки ги с молив или присаждайки си спомагателни косъмчета. Просто заложете на тяхната естествена форма, като напълно леко премахнете непотребните, стърчащи косъмчета и при потребност наблегнете. Подчертаването е най-добре да извършите със специфична пудра за вежди. Никога не позволявайте веждите ви да наподобяват като нарисувани, тъй като по този начин придобивате по-скоро смешен тип.

Устните
Не се спирайте на матовите червила. С тях устните ви ще наподобяват по-малки, без размер и даже по-набръчкани. Не злоупотребявайте и с молива за устни или в случай че сте привикнали да ползвате подобен, той наложително би трябвало да бъде с цвета на червилото ви. Никакво очевидно очертаване- не наподобява добре, изключително след избрана възраст. Изберете червило с влажен резултат или просто първокласен искра за устни.

Първото е да не забравяте грима, а второто е да изглеждате по този начин, като че ли не сте гримирани. След избрана възраст имаме потребност от повече грижи и грим, които обаче да бъдат надалеч по-семпли и невидими, тъй като в противоположен случай резултатът им е противоположен. Нима ви харесва да виждате не изключително млади дами, намазани с тонове декор дьо загар и пудра- пудрата акцентира и най-фините бръчици, които другояче може и да не забележите. Затова поставете пласт декор дьо загар, BB- или CC-крем, малко хайлайтер и приключете с кожата на лицето. Не правете по този начин, че с грим да изглеждате по-състарени, в сравнение с без грим. Грижете се постоянно и оптимално за кожата си освен с подобаващи естествени средства, а и с задоволително сън и витаминозна храна. И още нещо- харесвайте се такива, каквито сте. Във всяка възраст. Защото гримът не стои добре на неуверени дами с ниска самокритика. А старостта плаши само тези дами, които няма какво да предложат на света, с изключение на хубостта си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР