За момента няма бърза възможност българите да се диагностицират с

...
За момента няма бърза възможност българите да се диагностицират с
Коментари Харесай

Лекарите недоволни, още няма е-направления за тест

За момента няма бърза опция българите да се диагностицират с ковид. Желанието на общопрактикуващите лекари е да бъдат откривани бързо инфектираните хора. Това съобщи на брифинг ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров.

„ Дълго ръководещите отказваха да одобряват, че персоналните лекари са на първа линия ", добави и зам.-председателят на (БЛС) доктор Николай Брънзалов.

Личните лекари се надяват скоро да проработи електронното направление за пациенти за PCR тест. Желанието на общопрактикуващите лекари е колкото може по-бързо да бъдат откривани пациентите с ковид, разясни той.

Д-р Брънзалов се надява скоро да станат факт и електронните предписания. "Настояваме хората да могат да поемат рецептите вместо болните си близки. Надяваме се и електронната рецепта да бъде реалност ", добави още той. По думите му в електронното опазване на здравето закъсняваме доста.

От БЛС не сме удовлетворени от методите на воденето на договарянията. Всичко става постепенно и мъчно, разяснява доктор Стоян Борисов, основен секретар на съсловната организация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР