За момента 32 са установените жертви на катастрофата, при която

...
За момента 32 са установените жертви на катастрофата, при която
Коментари Харесай

Кървав влаков инцидент в Гърция, повече от 30 загинали

За момента 32 са откритите жертви на злополуката, при която пътнически трен в Гърция, пренасящ стотици хора, се сблъска малко преди среднощ с приближаващ отсреща товарен трен в северната част на страната, оповестиха Асошиейтед прес и електронното издание на гръцкия в. " Катимерини ". Най-малко 85 души са ранени.

Няколко вагона дерайлираха и най-малко три избухнаха в пламъци след конфликта край град Темпе. Спасителните екипи осветиха мястото на случая с прожектори преди разсъмване, до момента в който трескаво търсеха оживели измежду изкривените и димящи остатъци.
-->
Според оживели няколко пасажери са изхвърчали през прозорците на вагоните вследствие на удара, а други са се борили да се освободят, откакто пътническият трен се е забил в полето до релсите край дефиле на към 380 км северно от Атина, откъдето минават съществени магистрални и железопътни тунели.

Катастрофата е станала тъкмо преди долината Темпе, при пролом, разделящ областите Тесалия и Македония.

Костас Агорастос, регионален шеф на Тесалия, съобщи пред гръцката телевизия Скай, че двата влака са се сблъскали челно с висока скорост. " Първият и вторият вагон към този момент не съществуват, а третият е дерайлирал ", сподели той.

От болничното заведение в близкия град Лариса оповестиха, че най-малко 25 души от общо 53, които са приети в болница, са със съществени пострадвания.

" Процесът по евакуация продължава и се прави при доста сложни условия заради сериозността на конфликта сред двата влака ", съобщи Василис Вартакоянис, представител на гръцката противопожарна работа.

Спасители с челници работеха в гъст пушек, до момента в който изваждаха от вагоните части строшен метал, с цел да търсят заклещени хора. Други претърсваха полето с фенерчета и ревизираха под отломките. Няколко от починалите са били открити в региона на ресторанта покрай предната част на пътническия трен.

Възможната причина за конфликта не е изяснена все още. Полицията разпитва двама чиновници на железниците, само че те не са арестувани.

Пътниците, които са получили леки пострадвания или са невредими, са били превозени с рейс до Солун, на 130 км на север. Полицията е записала имената им при идването, с цел да намери вероятно изчезнали пасажери.

Оцелял младеж, който не заяви името си, описа пред гръцки кореспонденти, когато слезе от един от вагоните, че малко преди злополуката усетил внезапно прекъсване и видял искри.

" Нашият вагон не дерайлира, само че тези начело дерайлираха ", описа той, очевидно разтресен.

Младежът, който е пътувал в четвъртия вагон, добави, че е употребявал чанта, с цел да счупи прозореца и да избяга.

Железопътният оператор Гръцки железници (Hellenic Train) заяви, че в пътническия трен от Атина за Солун са пътували към 350 пасажери.

В коментар за държавната телевизия Костас Агорастос, регионалният шеф на Тесалия, дефинира конфликта като " доста мощен " и съобщи, че това е " ужасна нощ ".

" Предната част на влака е смачкана....Наложи се да дойдат кранове и специфична подемна техника, с цел да разчистим отломките и да вдигнем вагоните. Има парчета, разхвърляни на всички места към мястото на злополуката ", описа той.

Официални представители обявиха, че са се свързали с армията, с цел да окаже помощ.

Компанията Гръцки железници е ръководена от италианската FS Group, която прави железопътни услуги в няколко европейски страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР