За мен ключът продължава да бъде в малките партии -

...
За мен ключът продължава да бъде в малките партии -
Коментари Харесай

Политолог посочи ключа за мнозинство в парламента

" За мен ключът продължава да бъде в дребните партии - тези, които са на границата за влизане в Народното събрание. Колкото повече от тях влязат в Народно събрание, толкоз по-лесно ще се образува болшинство, което пък ще излъчи някакъв кабинет. Много мъчно бих могъл да видя в едно болшинство ГЕРБ и " Продължаваме промяната ", най-малко от днешната борба на тези политически сили. И несъмнено, жизненоважната функционалност на отказване на ГЕРБ за " Продължаваме промяната ", сподели политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той счита, че залогът за " Продължаваме промяната " е да завоюват София: " Ще се държат встрани от присъединяване в изпълнителната власт до локалните избори, защото това ще им натрупа негативи по този начин или другояче. Колаборация с ГЕРБ си мисля, че е мъчно допустима за " Продължаваме промяната ".
-->
Доц. Стойчев добави, че ГЕРБ имат максимален късмет да сформират болшинство.

" Мнозинството ще бъде още веднъж не съдружно, а ще поддържа механически кабинет с някакъв тип мандатна стратегия или декларация за цели. Така или другояче " Продължаваме промяната " сложиха остри граници. Те нито са с Движение за права и свободи, нито с " Възраждане ", нито с " Български напредък ", нито с " ИТН " желаят да си сътрудничат. Те сами се слагат в изолираност, извън която доста мъчно могат да разчитат на парламентарна поддръжка за собствен кабинет, без значение дали са първи ", акцентира той.

По думите на доцент Стойчо Стойчев коалиция на ГЕРБ с Българска социалистическа партия би била катастрофална от електорална позиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР