За мен е голяма чест да присъствам на представянето на

...
За мен е голяма чест да присъствам на представянето на
Коментари Харесай

Балтова: И виртуална реалност в е-картата на Чудесата

За мен е огромна чест да участвам на представянето на плана за цифрова карта на Чудесата на България. Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова, която взе особено присъединяване в събитието на "Стандарт " и УНСС за показване на общия план за интерактивни културно-исторически направления и новаторска платформа за разпространение на знаците, съкровищата и светините на страната ни.



В новаторския план по интерактивен метод ще участват както към този момент основаните в акцията "Чудесата на България " над 30 маршрута за културно-исторически туризъм, по този начин и опция всеки самичък да чертае своето вълнуващо странствуване из знаците на страната ни. Нещо повече - модерната платформа ще съдържа както информация за Чудесата на България, по този начин и легендите за тях.

Над 100 души - представители на изпълнителната власт, дипломатическия корпус, Сдружението на общините, научната общественост се събраха в зала "Максима " на УНСС за представянето на плана. Специално присъединяване имаха министърът на туризма Стела Балтова и Негово величество Симеон Втори. Приветствие към участниците в самодейността направи българският еврокомисар Мария Габриел. Събитието бе намерено със специфичното осъществяване на едно от най-големите чудеса на България - Бистришките баби.

"Искам да подчертавам върху няколко аспекта, които демонстрират, че има нужда от подобен план. Културното завещание е незаменимо за развиването на туризма у нас. Но е обвързвано с редица трансформации, измежду които и софтуерни. Поради пандемията всички станахме очевидци по какъв начин дигитализацията направи прогрес единствено за седмици. Пандемията се опита да блокира тотално туристическата промишленост и настройките на хората за пътешестване, както и метода, по който туристите се срещат с дадена дестинация, с цел да вземат решение да пътуват за нея. Затова информацията остава стратегически инструмент за развиването на туристическата промишленост ", сподели Балтова.

Технологическите нововъведения преоформят ролята на институциите, тъй като ще създадат информацията налична до доста необятна публика, сподели още министър Стела Балтова.

Тя се надява към картата да бъде добавена и виртуалната действителност.

България е на трето място по културно исторически капацитет в Европа след Италия и Гърция, напомни Балтова. И сподели, че това дава опция страната ни да се трансформира в целогодишна туристическа дестинация. Министърът добави, че министерството на туризма също работи в посока дитигализиране на направления, като да вземем за пример подобен сред България и Гърция.

Дигитализацията е бъдещето, тя ще промени представянето на България като туристическа дестинация, сподели още Балтова.

Дигиталните платформи се употребяват все по-често - както от туристите, по този начин и от компаниите. Резулатти от разбори демонстрират по какъв начин цифровите технологии оказват въздействие върху икономическата интензивност. 5 разнообразни типа разноски понижават при потребление на такива технологии, уточни още Балтова. Резултатът е увеличение на пазарната конкуренция и напън надолу върху цените. Убедена съм, че сходни начинания ще оказват помощ за показване на изключителния запас от културно-исторически монументи. Искрено почитание към самодейността, поисквам,спех, имам вяра в неговия триумф ", приключи Балтова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР