За мен е чест и гордост да съм част от

...
За мен е чест и гордост да съм част от
Коментари Харесай

Гешев с ключова реч пред Асоциацията на прокурорите

За мен е чест и горделивост да съм част от Асоциацията на прокурорите, тъй като тя реализира доста и това е видно. Тя пази, и съм сигурен, че ще продължи да пази, достолепието и професионалната чест на българските магистрати, освен на българските прокурори.

 
-->
Асоциацията пази освен от политически, медийни и всевъзможни други външни офанзиви, само че и от административен напън. Няма по-голяма поддръжка от това да бъдете подкрепени и предпазени от сътрудниците си, преди всичко, без значение кой какво ще мисли и ще приказва.

 

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на церемонията по отбелязване на 25 години от основаването на Асоциацията на прокурорите в България.

„ Няма по-голяма мощ от това да бъдеш подсилен от своята съсловна организации, от сътрудниците и от приятелите си. Това дава подтик, мощ, с цел да продължиш да работиш в полза на жителите, върховенството на закона и на правораздаването. Последните няколко години бяха сложни, всички видяхте. Не единствено прокуратурата, но и правосъдната власт бе подложена на невиждан политически напън, личен. Прокуратурата е извънредно сплотена, тъй като съсловните организации поддържаха своите сътрудници – това е съществена част от тяхната работа “, сподели още той.

„ Тези процеси, които описах, бяха оздравителни за прокуратурата и Асоциацията. И с цел да сме тук в този момент, с горди вдигнати глави, съществена част от това е, че Асоциацията поддържа сътрудниците си. Тя сподели съпричастност, възприятие, емпатия към проблемите на българските жители, които не са част от правосъдната власт, сподели схващане към проблемите на българското общество, и това е видно от самодейността на Асоциацията “, смята основният прокурор.

Той акцентира, че поетите начинания са невиждани: „ Виждате каква сериозна сума се събра при започване на пандемията, виждате резултата от тази дарителска акция, само че освен това. Пропускаме акциите за даряване на кръв и други акции на прокурорите и следователите, с които аз като основен прокурор и Ваш сътрудник се гордея. “Той описа и за план за монумент на българските адвокати, взели участие в спасението на българските евреи, който сътрудниците му имат упоритостта да е подготвен следващата година, когато се навършват 80 години от спасението на българските евреи – нещо невиждано в историята.

„ Както споделиха евреи на една конференция в Краков: „ Това, че вие го направихте, сподели, че и други са можели да създадат повече “. Така че приветствам сътрудниците за тази упоритост. Сигурен съм, че дружно ще продължим да работим в посоката, която обрисувах, която е доста значима и за нас, и за жителите, за правовата страна, за върховенството на страната и за правораздаването “, добави още той.Той приключи своето изявление с цитата: „ Който върви по криви пътища, ще падне внезапно “. „ Всички вървим по верния път и ще продължим да вървим по него “, категоричен бе той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР