За масови нарушения на въведените заради пандемията мерки съобщават испанските

...
За масови нарушения на въведените заради пандемията мерки съобщават испанските
Коментари Харесай

Испанската полиция глобява за участие в партита

За всеобщи нарушавания на въведените поради пандемията ограничения оповестяват испанските управляващи. По данни на полицията над 1 000 души са взели участие в противозаконни празненства през миналия уикенд в цяла Испания. Те са санкционирани за неспазване на противоепидемичните ограничения, като вечерния час, неносене на маски и липса на отдалеченост.

Най-много тъжби са подадени в Каталуня, където бяха санкционирани 105 души за присъединяване в противозаконни празненства и двама бяха задържани за трафик на опиати.

Още към 400 души бяха изгонени от разнообразни места в Барселона, като 80 от тях са подведени под отговорност. Събиранията са най-вече на площади, в паркове и питейни заведения.

В Мадрид единствено за уикенда бяха прекратени 355 противозаконни празненства, 12 от които в туристически жилища.

На събиране в частен дом бяха задържани трима души за опозиция и нахлуване над служители на реда.

Във Фуенкарал са задържани 19 души поради нееднократен отвод да отворят вратата на служителите на реда и закани против тях, а в Севиля Националната полиция разтури затворено празненство в бар с 57 души.

Агентите са арестували част от присъстващите за консумация на алкохол и опиати и неносене на маски.

В Леон локалната полиция глоби притежателя на бар в центъра на града за няколко нарушавания на Covid наредбите. Агентите са посетили бара в 21:00 ч и са открили, че при потенциал от 54 души е имало 80, които са танцували без маски и без да съблюдават отдалеченост.

Масовите нарушавания накараха локалните управляващи да призоват още веднъж за прецизно съблюдаване на противоепидемичните марки до 9 май, когато изтича изключителното състояние в страната.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР